Algemene voorwaarden

Boeken bij Ajabu Adventures Ltd
Zodra u schriftelijk via ons online offertesysteem of per email akkoord bent gegaan met ons voorstel ontvangt u van ons een boekingsformulier. Dit formulier dient u volledig in te vullen en aan ons terug te mailen. Wij stellen bij boeking een (geldige) reisverzekering verplicht.

Nadat wij uw ingevulde boekingsformulier hebben ontvangen, gaan wij over tot het boeken van de accommodaties, excursies en binnenlandse vluchten. Als alle boekingen zijn geconfirmeerd, dan sturen wij u een factuur.

Betalingsvoorwaarden bij boeking
Binnen 14 dagen na factuurdatum dient u een aanbetaling van 30% van de totale reissom te storten op een van onze rekeningen. Het restant van de reissom dient uiterlijk acht weken (56 dagen) voor de vertrekdatum van de reis te zijn betaald. Mocht er bij de eindafrekening sprake zijn van een verschil van 0,05 (hoger of lager) in de dollarkoers ten opzichte van de gehanteerde koers in de offerte, dan wordt dit bij de eindafrekening verrekend. Zodra het door u betaalde bedrag op onze rekening is ontvangen, sturen wij u hiervan een bevestiging. Eventuele bankkosten in rekening gebracht door uw bank komen voor eigen rekening.

Een boeking binnen acht weken voor vertrek dient onmiddellijk na ontvangst van de factuur volledig te worden voldaan.

Wij behouden ons het recht voor het aanbetalingspercentage te verhogen als de totale reissom hoger is dan € 25.000,–.

Mocht de datum van uiterlijke betaling door u worden overschreden, dan zullen wij u een herinnering sturen. Mocht vervolgens nog niet worden overgegaan tot betaling, dan kan dit leiden tot annulering van de reis onzerzijds. In voorkomend geval brengen wij u 30% van de totaalkosten van de reissom in rekening.

Annuleringsvoorwaarden
U kunt de reis enkel schriftelijk (per email) annuleren en u bent Ajabu Adventures dan de volgende kosten verschuldigd:
1. bij annulering tot 56 dagen voor aankomst 30% van de reissom;
2. bij annulering van 56 dagen tot 42 dagen voor aankomst 75% van de reissom;
3. bij annulering van 42 tot aan de dag van aankomst 100% van de reissom.

Verzekeringen
U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Heeft u geen reisverzekering dan dient u deze eerst af te sluiten voordat u ons het boekingsformulier stuurt. Er zijn vele mogelijkheden tot uitbreiding van uw dekking. Mocht u een doorlopende reis- of annuleringsverzekering hebben, controleert u dan uw dekking. U boekt bij ons namelijk enkel de reis in Tanzania en niet de internationale vlucht. De meeste doorlopende reisverzekeringen dekken slechts een beperkt bedrag.

Verlies, schade, diefstal, persoonlijk letsel
Ajabu Adventures Ltd zal haar uiterste best doen haar klanten en eigendommen zorgvuldig te behandelen, maar is niet verantwoordelijk voor verlies, schade of diefstal van persoonlijke bezittingen, persoonlijk letsel of overlijden. Hiervoor kunnen wij dan ook niet aansprakelijk worden gesteld.

Wijzigingen
Ajabu Adventures behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de door u geboekte reis. Indien blijkt dat bij boeking de door ons voorgestelde accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij u uiteraard na onderling overleg een passend alternatief aanbieden. Mocht er geen alternatief meer beschikbaar zijn in dezelfde prijsklasse dan zullen wij u de meerprijs in rekening brengen. Met name voor het hoogseizoen, de maanden juli-augustus-december, raden wij u aan zo ver mogelijk van tevoren te boeken zodat wij de door u gewenste accommodatie kunnen boeken.

Visum
U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw visum voor Tanzania.

Bij boeking gaat u automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden.