Arusha National Park – privé safari Tanzania

Slide background
Slide background
Slide background

Met een omvang van 137 km² is Arusha National Park een van de kleinste van de mooiste nationale parken in Tanzania. Het park ligt op slechts een half uur rijden van Arusha en is daarom ideaal als dagtrip voor een privésafari.

Momella Lakes
In het bosrijke gebied van Arusha National Park staat de spectaculaire Ngurdoto krater waar u kuddes buffels en wrattenzijnen kunt aantreffen. Verder naar het noorden vindt u de mooie groen en blauw gekleurde Momella kratermeren met duizenden flamingo’s, omringd door groene heuvels.

Colobusaap
U kunt in de vroege ochtend of namiddag luipaarden of hyena’s tegenkomen. Verder zijn er veel grote dieren te bewonderen zoals de sierlijke zwart-witte colobusapen, nijlpaarden, giraffen, buffels, zebra’s en bushbokken.

Vogelparadijs
Arusha National Park, met meer dan 400 vogelsoorten, is een droomplek voor vogelliefhebbers. Hoog in de lucht kunt u arenden, buizerds en kraanvogels zien. Zowel de bossen en meren zijn favoriete plekken voor pelikanen, flamingo’s en reigers. Als u geluk heeft kunt u een visarend zien duiken naar Tilapia vis.

Kilimanjaro
Het adembenemende uitzicht van de ruige Mount Meru domineert de horizon van het park. Als bij zonsopgang en –ondergang de wolken aan de oostelijke horizon wegtrekken, wordt vaak in de verte de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro zichtbaar.

Diversiteit landschappen
Met een oppervlakte van 552 km² heeft Arusha National Park een grote verscheidenheid aan ecosystemen, zoals grasland, moerassen, meren, bossen en golvende heuvels. Benut deze kans en ontdek met een schitterende privé safari de enorme diversiteit aan dieren en leefgebieden in slechts een paar uur tijd.

N.B. U kunt een privésafari naar Arusha National park boeken als dagtrip of als onderdeel van een privéreis waarin u ook de andere mooie wildparken van Tanzania bezoekt. Bekijk de mogelijkheden op privé safari & tours.

Video Arusha National Park

arusha krater park tanzania privé safari