Kilimanjaro Tanzania – privé beklimming

Slide background
Slide background
Slide background

Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De grootste vrijstaande berg ter wereld. Een van ’s werelds meest toegankelijke hoge toppen. Mount Kilimanjaro is een natuurwonder met een enorme variëteit aan landschappen. Ga de uitdaging aan en beklim de majestueuze berg onder leiding van een privégids.

Klimaatzones
De enorme omvang en hoogte van Mount Kilimanjaro, alsook de locatie dichtbij de evenaar en Indische oceaan, beïnvloeden sterk het klimaat, de vegetatie en het wildleven. Het beklimmen van een van de meest indrukwekkende bergen ter wereld (5,895 meter) is een behoorlijke uitdaging. Een tocht door vijf klimaatzones, van tropisch tot arctisch, met adembenemende landschappen.

Bosland tot gletsjer
Ontdek het dichte bosland, het tropisch regenwoud, de heidevlaktes, het rotsachtig landschap met vulkanisch gesteente en de gletsjers. Terwijl u de hellingen trotseert kunt u  onder andere olifanten, apen en tropische vogels tegenkomen. Van het kratermeer tot aan de 3 meter hoge lobelia’s in het heidelandschap, van de schitterende alpenweide tot aan de sneeuw bedekte top, de schoonheid van Mount Kilimanjaro lijkt eindeloos.

Klim naar de top
Laat uw droom uitkomen en beklim de hoogste en bekendste bergtop in Tanzania samen met een privégids. Hoewel de Kilimanjaro bijna 6.000 meter boven zeeniveau ligt, hoeft u geen getrainde klimmer te zijn om de top te kunnen bedwingen. Alles wat u nodig heeft is een goede conditie en gezondheid, een sterke wil en een beetje geluk.

Adembenemend uitzicht
De top van Mount Kilimanjaro kan via verschillende routes bereikt worden, waarvan de Marangu Route, Machame Route en de Lemosho Route de meest populaire routes zijn. Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen technische klim. De uitdaging zit hem vooral in de immense hoogte van de berg en de sterke stijging. Geniet van het imposante uitzicht dat honderden kilometers ver reikt en ervaar de enorme  voldoening als u de top bereikt en uitkijkt over Afrika.

N.B. U kunt een privé beklimming van de Kilimanjaro los boeken of als onderdeel van een privéreis waarin u na uw beklimming nog op een schitterende safari gaat en de mooiste wildparken in Tanzania bezoekt. Bekijk de mogelijkheden op privé safari & tours.

kilimanjaro hoogste berg afrika tanzania beklimmen