Lake Manyara National Park – privé safari Tanzania

Slide background
Slide background
Slide background

Lake Manyara National Park is een van de kleinere wildparken in Tanzania en bestaat voor het grootste deel uit water. Het is schilderachtig mooi, ongelooflijk divers en ideaal voor een privé dagtrip.

Boomklimmende leeuwen
Het park is beroemd om de boomklimmende leeuwen, de nijlpaardenpoel en de duizenden flamingo’s die het meer roze kleuren. Hier hoort u het gekrijs van de visarend, het  knorren van nijlpaarden, olifanten die de takken van bomen schudden, terwijl leeuwen verkoeling zoeken onder een boom. Lake Manyara National Park kent ook de grootste concentratie bavianen ter wereld.

Flamingo’s
De perfecte hotspot voor vogelliefhebbers door de uitgestrektheid van het meer. Meer dan 400 vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder vele roofvogels.  Andere hoogtepunten zijn de duizenden flamingo’s en pelikanen, aalscholvers en ooievaars.

Sodameer
Net als de meeste andere meren in de Great Rift Valley, is Lake Manyara een sodameer. De grootte van het meer varieert per seizoen. Het overige deel van het park bestaat uit een smalle strook land, dat zich uitstrekt over een afstand van 50 kilometer tussen Lake Manyara en de Great Rift Valley.

Diversiteit landschappen
Lake Manyara National Park is een onbedorven paradijs. Een bezoek aan dit park is ook een bijzondere ervaring vanwege de diversiteit aan landschappen. Van prachtige acacia-bossen, moerassen, heetwaterbronnen, het ondiepe sodameer, tot aan de steile wanden van de Great Rift Valley.

N.B. U kunt een privé safari naar Lake Manyara boeken als dagtrip of als onderdeel van een privéreis waarin u ook de andere mooie wildparken in Tanzania bezoekt. Bekijk de mogelijkheden op privé safari & tours.

giraffes lake manyara national park tanzania privé safari