Mount Meru Tanzania – privé beklimming

Slide background
Slide background
Slide background


Met een hoogte van 4.566 meter is Mount Meru de op een na hoogste berg van Tanzania en één van Afrika’s mooiste vulkanen. Mount Meru ligt in het midden van het Arusha Nationaal Park. Een unieke omgeving voor een privé safari, voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers.

Wildleven
Mount Meru domineert het landschap aan de horizon van Arusha National Park. De berghellingen zijn vruchtbaar en rijzen uit boven de omringende savanne. Dit is de thuisbasis van vele dieren waaronder olifanten, giraffes, buffels, bavianen, antilopen, de zwart-witte colubusapen en zo’n 400 vogelsoorten. Vooral op de lagere hellingen bevindt zich veel wild. Als u de Mount Merubeklimt dan wordt u altijd begeleid door een park ranger.

Van tropisch regenwoud tot rotsen
Gedurende de beklimming van Mount Meru verandert het landschap van tropisch regenwoud naar heidevelden tot aan een rotsachtig landschap. Al lopende neemt het aantal dieren neemt af en de focus verandert van dieren naar landschap.

Momela-route
Er is één route naar de top, de Momela-route. Tijdens de klim kijkt u in de krater van Mount Meru. De berg is goed te beklimmen, maar er zijn ook zeker steile gedeelten, smalle paden en soms is het echt klauteren over de rotsblokken. U hoeft geen ervaren klimmer te zijn, maar een goede gezondheid en een prima fysieke conditie zijn vereist.

Vergezichten
Vanaf de top van Mount Meru heeft u een spectaculair uitzicht over de Momela Meren, Mount Kilimanjaro, de ‘ashcone’, de kleine vulkaan in de grote krater, en de prachtig uitgestrekte Maasai steppe. Het beklimmen van Mount Meru is absoluut een uitdagende tocht, met schitterende uitzichten. Dit  alles in een betrekkelijk kort tijdsbestek, dat voor velen haalbaar is.

N.B. U kunt een privé beklimming van de Mount Meru los boeken of als onderdeel van een privéreis waarin u na uw beklimming nog op een schitterende safari gaat en de mooiste wildparken in Tanzania bezoekt. Bekijk de mogelijkheden op privé safari & tours.

mount meru berg tanzania arusha beklimming privé safari