Tarangire National Park- privé safari Tanzania

Slide background
Slide background
Slide background

Tarangire National Park is het op vier na grootste park van Tanzania, met een oppervlakte van 2.600 km². De Tarangire rivier is de enige permanente waterbron in de omgeving en trekt het hele jaar door grote groepen wilde dieren aan. Tarangire National Park leent zich uitermate goed voor een dagtrip met een privégids vanuit Arusha.

Olifanten
Tarangire National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten bij de rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de krimpende lagunes bevolken. Naast leeuwen, giraffen, nijlpaarden en luipaarden ziet u in Tarangire National Park een aantal diersoorten die u niet in de grote parken vindt zoals de grantgazelle, girafgazelle, Afrikaanse eland en de bedreigde oryx. Met een grote hoeveelheid geluk kunt u ook de boomklimmende python spotten.

Tarangire rivier
Het lange smalle park is 2.850km² groot en loopt grotendeels langs de Tarangire rivier, waar het park naar vernoemd is. De rivier is de enige permanente bron van water voor het wildleven in dit gebied. Tijdens het droge seizoen is de concentratie wilde dieren rond de rivier even divers als in de Ngorongoro krater.

Moerassen
De landschappen in Tarangire National Park zijn ongelooflijk divers. Het park kent vele grote moerassen, savannes, acacia-bossen, oude Afrikaanse baobab-bomen en eindeloos glooiende heuvels. U kunt luipaarden spotten en boomklimmende leeuwen.  Vooral het Silale-moeras is een schitterende plek, een oase van groen gras, het hele jaar door. Vaak is het wild dat u hier ziet bedekt met modder, omdat ze tot hun middel in het water staan om het verse groen te kunnen eten.

Grootste vogel
Nergens ter wereld broeden zoveel verschillende vogels als in de moerassen van Tarangire National Park. Het park telt meer dan 550 vogelsoorten, waaronder de witte pelikaan, ibis, visarend, maraboe, reiger en de grootste vliegende vogel ter wereld, de Kori Bustard.

N.B. U kunt een privésafari naar Tarangire National Park los boeken of als onderdeel van een privéreis waarin u andere mooie wildparken in Tanzania bezoekt of het strand van Zanzibar. Bekijk de mogelijkheden op privé safari & tours.

mangoest tarangire tanzania national park privé safari tanzania