8-daags Safari Avontuur Tanzania, privé safari

groep leeuwen welp boom serengeti tanzania

Met het 8-daagse Safari Avontuur Tanzania bezoekt u de mooiste wildparken van Tanzania. Dompel u onder in de schoonheid van Serengeti National Park, sta op de rand van de imposante Nogorongoro krater en geniet van het overweldigende wildleven van Tanzania.

Dag 1 – Aankomst Tanzania 
Uw privé gids en tevens chauffeur haalt u op van Kilimanjaro Airport en brengt u naar uw accommodatie in Arusha.

Dag 2 – Lake Manyara National Park, Karatu
Na het ontbijt begint daadwerkelijk uw Safari Avontuur. U vertrekt voor een rit van 1,5 uur naar Lake Manyara National Park. Geniet een hele dag van dit mooie, relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht. (Het is ook mogelijk om verderop op de kraterrand te overnachten, laat het ons weten als dit uw voorkeur heeft.)

Dag 3 – Ngorongoro Crater, Serengeti National Park
Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende wildsafari. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u alleen hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur (maximum toegestane tijd in de krater) vertrekt u richting Serengeti National Park om te overnachten.

groep cheeta's serengeti savanne tanzania privé safari

Dag 4 – Serengeti National Park
Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende safari’s in dit park. Wie weet bent u getuige van een van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 5 – Serengeti National Park, Karatu
Vandaag kunt u nogmaals genieten van een schitterende privé safari in Serengeti National Park, als u op weg bent naar het dorp Karatu. Aan het eind van de middag arriveert u op uw accommodatie in het charmante Karatu.

Dag 6 – Mto wa Mbu, Maasai village, Tarangire
Na het ontbijt rijdt uw privé gids u in de richting van Tarangire Area waar u de komende nacht overnacht. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu aan de voet van de Great Rift Valley. Hier ontmoet u de lokale bevolking. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentiek Maasai dorp, dat alleen door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijkse leven, tradities en gebruiken.

maasai-dorp-water-tanzania

Dag 7 – Tarangire National Park, Arusha
Vandaag staat er een mooie privé safari in Tarangire National Park op het programma. In het park ziet u grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard). Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha.

Dag 8 -Vertrek 
De laatste dag van uw Safari Avontuur is aangebroken. Afhankelijk van uw verdere reisplannen, brengt uw gids u naar het vliegveld of naar een andere bestemming.

U kunt het 8-daags Safari Avontuur combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Zanzibar, Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw Safari Avontuur overnacht u in lodges en/of tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van de safari zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.

kudde-olifanten-boom-tarangire-tanzania