nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

10x Waarom Tanzania

Heeft u ook zo’n hekel aan de winter? Dat de dagen kort zijn en gevuld met werk of school? Niet nodig! Het is namelijk een perfect excuus om na te denken over uw volgende vakantiebestemming! In dit artikel geven we u 10 redenen waarom Tanzania één van de Top Safari bestemmingen in Afrika is. En waarom het op uw bucketlist voor 2023 zou moeten staan!

1. Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro in Tanzania
Laten we beginnen met het Dak van Afrika. Mount Kilimanjaro is het icoon van Tanzania en voor veel klimmers de ‘Everest van Afrika’. Wanneer u overdag met het vliegtuig arriveert, ziet u de besneeuwde top boven het wolkendek uitsteken. Het is de hoogste vrijstaande berg ter wereld op 5895 meter en één van ’s werelds meest toegankelijke hoge toppen. U hoeft niet superfit of ervaren te zijn om een expeditie naar de Kilimanjaro top te plannen.

En kunt u de Kilimanjaro echt niet beklimmen, drink het dan. 😉

 

2. Tuin van Eden

Tuuin van Eden - Ngorongoro krater

Tanzania beschikt over enkele van de grootste nationale parken en wildreservaten in Afrika. Met Selous zo groot als het land Denemarken en de eindeloze vlaktes van Serengeti National Park, bent u verzekerd van de meest authentieke safari ervaring. En niet te vergeten de beroemde Ngorongoro krater, niet voor niets aangeduid als de “Tuin van Eden” en tevens één van de UNESCO-werelderfgoedlocaties. Bovendien zijn alle parken zo verschillend van elkaar dat u continu versteld zult staan.

 

3. Te voet, over land of per vliegtuig

Safari te voet, over land of per vliegtuig-de-lucht-safari

U kunt Tanzania ontdekken op vier wielen, maar dat is niet de enige optie. Ervaar de ongerepte wildernis van dichtbij met een safari wandeling onder begeleiding van een Masai-escort of een ervaren parkwachter. Of til uw ervaring naar een hoger niveau en geniet van het vogelperspectief vanuit een luchtballon of een klein vliegtuig. Ook een safari per kano of op de rug van een paard kan deel uitmaken van uw reisprogramma.

 

4. De Grote Trek

De grote trek migratie in de Serengeti

De jaarlijkse Grote Trek is misschien wel het meest spectaculaire en adembenemende evenement ter wereld. Meer dan 1 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en enorme kuddes gazellen verzamelen zich op een eindeloze reis door de Serengeti. Tegelijkertijd wachten roofdieren op het perfecte moment om toe te slaan.

Te midden van dit natuurwonder lijkt het of u in een documentaire van de National Geographic bent beland. En er is meer goed nieuws. De migratie vindt het hele jaar door plaats, dus laat onze safari experts u adviseren over de juiste locatie op het juiste moment voor uw privé safari.

 

5. Tropisch paradijs

Tropisch paradijs Zanzibar

Kunt u maar moeilijk kiezen tussen safari of strand? In Tanzania heeft u beide! Er is geen betere manier om uw safari avontuur af sluiten dan aan de witte zandstranden van Zanzibar of de Swahili kust. Ontdek de rijke onderwaterwereld en zwem tussen schildpadden en kleurrijke vissen. Leer meer over de fascinerende cultuur en geschiedenis, of simpelweg ontspan en geniet van de zon onder de wuivende palmbomen.

 

6. Grootste populatie dieren

Grote populatie van wilde dieren in Tanzania

Mocht u nog niet helemaal overtuigd zijn dat Tanzania het beste safariland in Afrika is, laat u dan verbluffen door de aantallen! Met meer dan 4 miljoen wilde dieren biedt Tanzania de grootste concentratie dieren per vierkante kilometer ter wereld. Het telt ongeveer 20% van de grote zoogdierpopulatie van Afrika en 430 (sub)soorten dieren. Tanzania heeft één van de grootste olifantenpopulaties en herbergt 16.000 leeuwen, waardoor het de grootste leeuwenpopulatie ter wereld heeft. Er zijn bovendien bijna 1100 soorten vogels, 60.000 inspectiesoorten en 1000 soorten slangen.

 

7. De mensen

De fascinerende mensen van Tanzania

Hoewel we begrijpen dat uw safari vooral gericht is op wilde dieren, zou het een gemiste kans zijn als u geen tijd neemt om de mensen van Tanzania te ontmoeten. Breng een dag door met de Hadza, jagers-verzamelaars die hun oude manier van leven hebben behouden en nog elke dag op zoek gaan naar voedsel. Of stap in de wereld van de Maasai, een van de meest kleurrijke en indrukwekkende stammen van Afrika. Dankzij onze nauwe relatie met de familie Yamath bent u gegarandeerd van een authentieke ervaring en herinneringen die u een leven lang zullen bijblijven.

 

8. Veiligheid eerst

Veiligheid eerst tijdens safari in Tanzania

Nog een reden om niet over het hoofd te zien: Tanzania is veilig. Het is al jaren één van de meest stabiele landen op het Afrikaanse continent. Met Arusha als de safari hoofdstad van Afrika, heeft de veiligheid van toeristen een hoge prioriteit voor de overheid.

Wild van dichtbij bekijken, een safari te voet maken of kamperen in de wildernis klinken misschien als gevaarlijke activiteiten. Maar zolang u de dieren met respect behandelt en gezond verstand gebruikt, zijn er nauwelijks risico’s. Speel het volgens de regels en luister aandachtig naar de instructies van uw gids. Bovendien is Tanzania een ideale familiebestemming en een fantastisch avontuur voor uw kinderen. Neem contact met ons op om erachter te komen welke route en safari lodges het meest geschikt zijn voor gezinnen!

 

9. Ongelooflijke diversiteit

Eorme diversiteit in landschappen van Tanzania

Economisch gezien is Tanzania misschien geen rijk land. Maar het is één van de rijkste bestemmingen ter wereld als het gaat om biodiversiteit. Tanzania is bijna vier keer zo groot als het Verenigd Koninkrijk en biedt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, waaronder beboste bergen, meren en rivieren, open savannelandschappen en een sprankelende, gouden kustlijn.

In het oosten grenst Tanzania aan de Indische Oceaan, met een schat aan koralen, vissen en zeeschildpadden. In westelijke richting vindt u het Tanganyikameer, het diepste meer van Afrika. Glooiende bergen bedekt door regenwoud rijzen op uit de oevers en zijn de thuisbasis van chimpansees en andere primaten. Het centrale deel van het land is een hooglandplateau, variërend van 900 tot 1800 meter hoogte. En de bossen langs de Swahili kust van Tanzania bieden honderden endemische planten, waar tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe diersoorten worden ontdekt.

 

10. Kamperen in de wildernis

Kamperen in het wild in Tanzania

En tot slot onze nummer 10. Kunt u zich iets avontuurlijkers voorstellen dan overnachten temidden van de wildernis? Een ruime en comfortabele kamer met muren van canvas, een kingsize bed, een eigen badkamer en een veranda om volop te genieten van het uitzicht over het adembenemende landschap.

Laat u wekken met een vers kopje koffie en een prachtige zonsopgang. Luister naar de vredige natuurgeluiden terwijl u naar de eettent loopt voor een heerlijk ontbijt. Na een spannende ochtend en middag vol dieren spotten, sluit u uw dag af met een glas wijn bij het kampvuur, ook wel bekend als de “bush tv”. Om daarna in slaap te vallen met het brullen van een leeuw of een lachende hyena op de achtergrond.

Hebben we u kunnen overtuigen? Plan dan nu uw safari naar Tanzania en wij helpen u graag stap voor stap om uw droomreis waar te maken!

Leave a Reply