nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Safari en Corona – boek en reis op een veilige manier

Sunset over the plains in Tanzania

In deze onzekere tijden is het gevoel van veiligheid en zekerheid belangrijker dan ooit. Uw welzijn is onze prioriteit en we willen er zorg voor dragen dat u van een veilig en zorgeloos verblijf in Tanzania kunt genieten. Daarom laten we u graag weten hoe momenteel de situatie in Tanzania is en welke preventieve maatregelen er genomen zijn. Zodat u precies weet wat u kunt verwachten voordat u naar Tanzania afreist, tijdens uw safari en in uw accommodatie.

 

Huidige situatie in Tanzania

In Tanzania is het de afgelopen maanden kalm en rustig gebleven. Het dagelijkse leven gaat gewoon door en speelt zich voornamelijk buiten af dankzij het gunstige klimaat. Door het hele land zijn preventieve maatregelen genomen, en bij alle openbare gebouwen en winkels kunt u uw handen wassen. Afgezien daarvan is er weinig van het virus te merken. Ondanks dat er de laatste tijd geen officiele aantallen zijn vrijgegeven, is de situatie op basis van wat we zien en horen stabiel en veilig.

Lees hier waarom op safari gaan tijdens corona is een absolute aanrader volgens onze gasten.

Spotting elephant from your private safari vehicle in Tarangire National Parkpark

 

Wat kunt u verwachten als op u safari gaat

We werken samen met al onze partners om ervoor te zorgen dat de nodige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd in overeenstemming met de COVID-19 protocollen, opgesteld door de Tanzaniaanse overheid en WHO.

Voor en bij aankomst in Tanzania

 • Alle luchthavens en grenzen in Tanzania zijn voorzien van COVID-19 preventieve maatregelen.
 • Volgens het laatste reisadvies van 5 augustus 2020 dienen alle reizigers van wie het land óf de luchtvaartmaatschappij een negatieve COVID-19 test vereist, bij aankomst in Tanzania dit certificaat te overleggen.
 • U dient een gezondheidsverklaring in te vullen (verkrijgbaar bij de luchtvaartmaatschappij) en bij aankomst wordt uw temperatuur gemeten.
 • U wordt tevens verzocht zich te houden aan de hygiënemaatregelen, waaronder het gebruik van handgels, het dragen van een mondkapje en afstand houden.
 • Er is geen verplichte (zelf) quarantainemaatregel, tenzij u symptomen vertoont.
 • Houd er rekening mee dat het mogelijk is om uw visum online aan te vragen, om de wachttijd op de luchthaven zoveel mogelijk te verkorten.
 • Eenmaal buiten wordt u opgewacht door uw privé gids. Hij zal u verwelkomen met een warme glimlach maar zonder handen te schudden.

Tijdens uw safari

 • Vanaf het begin tot het einde van uw safari reist u met uw eigen gezelschap en gids.
 • Uw safarigids wordt enkele dagen voor uw aankomst getest en ontvangt een certificaat dat 14 dagen geldig is. Ons kleine team van gidsen heeft bovendien een speciale training gekregen m.b.t. COVID-19 aanpak en veiligheidsmaatregelen.
 • Uw privé gids zal de nodige afstand bewaren en een mondkapje dragen. Als u zich er comfortabel bij voelt, kunt u eveneens een mondkapje dragen, maar dit is nergens verplicht in Tanzania.
 • De auto beschikt over een contactloze thermometer en handdesinfecterende gels.
 • Uw gids zal de safari auto dagelijks desinfecteren, inclusief de dekens, stoelhoezen, vloermatten, etc.
 • Onze Land Cruisers and Land Rovers zijn ruim, met veel beenruimte. Ze hebben grote ramen en een dak dat omhoog kan waardoor er continue natuurlijke ventilatie is.
 • Speciale activiteiten, zoals een bezoek aan een traditionele Maasai familie of een plaatselijke school, zijn onder voorbehoud. Indien het door ons mogelijk wordt geacht, draag dan een mondkapje tijdens deze bezoeken.

Accommodaties

 • De lodges en tentenkampen in uw programma zijn zorgvuldig door ons geselecteerd: kleinschalig, persoonlijk, gelegen op de meest afgelegen en prachtige plekken midden in de natuur.
 • De maaltijden worden meestal buiten geserveerd of in een ‘mess tent’, met volop ventilatie en voldoende ruimte tussen de tafels. Lodges kunnen bovendien besluiten om nog meer afstand te creëren door de maaltijden op verschillende locaties aan te bieden.
 • Alle gastenverblijven en kamers worden regelmatig schoongemaakt.
 • Het beddengoed wordt gewassen op 60º graden.
 • Restaurants bieden à la carte menu’s of kleinschalige buffetten.
 • Het is mogelijk dat sommige faciliteiten in uw kamer weggehaald zijn, zoals koffie/theefaciliteiten of de föhn. Aarzel niet om contact op te nemen met de receptie wanneer u deze faciliteiten toch graag wenst.
 • Handdesinfecterende gels zijn beschikbaar op diverse locaties in de accommodaties.
 • Het personeel draagt mondkapjes en hun gezondheid wordt dagelijks gecheckt.

 

Safe Travels Stempel

Tanzania is één van de 20 landen die de Safe Travels Stempel van de WTTC (World Travel & Tourism Council) ontvangen heeft. Dit is omdat het land heeft laten zien dat het aan alle eisen voldoet en de vastgestelde protocollen volgt, zoals beschreven in de WTTC’s Global Safe Travels Protocollen. Deze veiligheidsstempel helpt reizigers bestemmingen en organisaties te herkennen die op de juiste manier bezig zijn en de gezondheid en veiligheid van de reiziger voorop plaatsen.

Safe Travels Stamp Tanzania WTTC

 

Start met plannen

We begrijpen heel goed dat u op dit moment misschien aarzelt om een reis te plannen, niet wetende hoe de situatie er volgende maand of in het komende half jaar uitziet. Toch is dit juist de tijd om te beginnen met plannen!

Laat uzelf het gevoel van vrijheid weer ervaren. Niet op uw tenen te hoeven lopen in drukke winkels of straten om een veilige afstand te bewaren. Welkom in een wereld waar ver weg van de mensenmassa, wijdse vlaktes, privacy en duurzaamheid altijd al onze standaard is geweest.

Omdat ons gehele team in Tanzania gevestigd is, volgen we de situatie op de voet en staan we continue in communicatie met onze klanten en partners. Uw privé safari wordt geheel op maat gemaakt zodat wij direct kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en bijsturen als dat nodig mocht zijn. Laat uw zorgen aan ons over terwijl wij voor u een onvergetelijk safari avontuur creëren waarbij privacy, exclusiviteit en veiligheid centraal staan. Zodat u opnieuw prachtige herinneringen kunt maken samen met uw partner of familie.

Bush breakfast in the Serengeti at Lemala Ewanjan

 

Flexibele boekingsvoorwaarden

Om u verder gerust te stellen, bieden wij u extra flexibele voorwaarden zodat u met een gerust hart uw reis kunt boeken. Indien blijkt dat uw geplande safari niet mogelijk is vanwege officiële COVID-19 beperkingen, bieden wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Annulering tot 56 dagen (8 weken) voor aankomst:
  U kunt kosteloos uw reis omboeken naar een datum tot december 2022. We willen ons daarbij zo flexibel mogelijk opstellen en zullen met u samen naar de mogelijkheden kijken. Indien omboeken geen optie is, bieden wij een volledige terugbetaling voor het safari- en strandarrangement (m.u.v. de kosten voor eventuele binnenlandse vluchten).
 • Annulering tussen 56-30 dagen voor aankomst:
  Wij garanderen u een teruggave van 70% van de totale reissom of u kunt uw reis kosteloos omboeken naar een datum tot december 2022.
 • Annulering binnen 30 dagen voor aankomst:
  Helaas kunnen we geen restitutie garanderen, maar we zullen er alles aan doen om de kosten voor u te minimaliseren. We hopen dat u uw geplande vakantie naar een later moment kunt verschuiven zodat we deze prachtige reis alsnog voor u kunnen organiseren. In dat geval brengen wij alleen de werkelijk gemaakte kosten voor omboeking in rekening.

We raden u aan om altijd contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om na te gaan tot op welke hoogte u gedekt bent voor COVID-19.

* Bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op boekingen tussen 1 september en 31 december 2020 voor reizen t/m december 2022. Indien u omboekt naar een ander reisseizoen kunnen er extra kosten voor accommodaties gelden. Het kosteloos annuleren wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de meerderheid van de accommodaties waar we mee samenwerken, maar deze regeling dekt niet alle lodges. 

  

Wij zijn er klaar voor. Bent u? 

Neem nu contact met ons op om een unieke en zorgeloze privé safari voor 2021 samen te stellen! 

 

Leave a Reply