nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

5 Insider tips voor een safari in Tanzania

Na lange tijd gespaard en eindeloos door reisbrochures gebladerd te hebben, is de beslissing genomen. De volgende reis gaat naar… Tanzania! Divers, authentiek en met prachtige nationale parken vol wilde dieren. Maar wat moet u weten om uw vakantie naar Afrika nóg specialer te maken? Wij geven u 5 insider tips om de reis van uw leven te maken!

Zwembad met prachtig uitzicht van Serena Safari Lodge Lake Manyara

1. Haast u niet

De eerste valkuil is dat u zoveel mogelijk wilt zien en doen in de beperkte tijd die u heeft. Vaak betekent dat vroeg opstaan, veel tijd doorbrengen in de auto en laat bij uw accommodatie aankomen. En aan het einde van de reis weet u amper meer wat u twee dagen geleden gedaan heeft.

Probeer niet alles tijdens uw (eerste) reis naar Tanzania te zien. U zult veel meer van uw safari genieten door het rustig aan te doen en twee of drie nachten in dezelfde lodge door te brengen. En zelfs hier en daar een vrije middag in te plannen om een duik te nemen in het zwembad of de panoramische uitzichten in u op te nemen. Even helemaal niets doen. Alleen maar beseffen dat u op één van de meest magische plaatsen ter wereld bent!

Luxe tent van Chaka Tented Camp in Serengeti National Park

2. Ga glamperen

Wie zegt dat kamperen niet comfortabel kan zijn? Als u aan kamperen denkt, denkt u waarschijnlijk al snel aan kleine, lastig op te zetten tenten en toiletgebouwen die ver te zoeken zijn. Geloof het of niet, maar kamperen kan ook heel stijlvol zijn en uw safari extra bijzonder maken. De meeste tentenkampen in Tanzania zijn kleinschalig en intiem, in tegenstelling tot de grote internationale hotelketens. Bovendien verhuizen de mobiele kampen het gehele jaar door, om ervoor te zorgen dat ze zich op de beste locatie bevinden.

De keuze aan tented camps is uitgebreid, met luxe en ruime kamers, een heerlijk zacht bed en eigen badkamer. Geniet van een versbereid diner bij kaarslicht in de grote ‘mesh tent’ (restaurant) voordat u zich voor de nacht terugtrekt. Geen muren maar slechts een canvasdoek dat u van de wildernis buiten scheidt. Het horen van brullende leeuwen in de nacht of olifanten die zich vlakbij te goed doen aan het struikgewas zorgt voor het ultieme safarigevoel!

Luchtballon safari over Serengeti National Park

 

3. Wissel af

Hoewel onze 4×4 safari auto’s comfortabel en uitermate geschikt zijn voor fotografische safari’s, dankzij hun grote ramen en pop-up dak, raden wij aan om ook eens uit de auto te komen en Tanzania op een andere manier te verkennen. Strek uw benen tijdens een begeleide safariwandeling en ontdek de verborgen schoonheden van de natuur, waaraan u anders zo voorbij gereden zou zijn. Ga kanoën op een kratermeer om de talloze kleurrijke vogels te observeren. Geniet vanuit een heteluchtballon van adembenemend vergezichten en het uitgestrekte landschap dat onder u door glijdt. Vaar de Rufiji rivier af terwijl u stilletjes kijkt naar een familie olifanten die een bad neemt. En wat is er mooier dan wilde dieren spotten hoog vanaf een paardenrug?

Ajabu Adventures gast speelt en lacht met Maasai kind

 

4. Wees niet bang om lokaal te gaan

Natuurlijk draait uw safari in Tanzania vooral om dieren. Maar er zijn ook nog de mensen. Tanzania kent meer dan 120 verschillende stammen, waaronder de meest tot de verbeelding sprekende Maasai stam. Tijdens uw rondreis zijn er volop mogelijkheden om kennis te maken met de inwoners, die vaak net zo nieuwsgierig zijn als u naar hen. Wees niet bang om een vriendelijke glimlach te tonen of een gesprek te starten. En wees niet bang om lokale gerechten uit te proberen; de meest eenvoudig uitziende maaltijden smaken vaak verrassend goed. Verdiep u in deze bijzondere cultuur en tradities en een heel andere wereld gaat voor u open!

Lilac-breasted Roller vogel in Serengeti National Park

5. Het zijn de kleine dingen

Laten we eerlijk zijn. Wanneer u helemaal naar Tanzania afreist, wilt u niet naar huis zonder de Big 5 te zien. Probeer echter onbevangen op safari te gaan. Natuurlijk is het spotten van een luipaard in een boom of leeuwen met een recente ‘kill’ een spannende ervaring. Maar kijk ook naar de schoonheid in kleine dingen. In kleurrijke vogels, zoals de vorkstaartscharrelaar (Lilac-breasted roller). Of de kleine maar fascinerende honingdas die zo zeldzaam is om te zien. Niet zo bekend als de populaire Big 5 is de “Small 5” inclusief de olifantspitsmuis, mierenleeuw, buffelwever, luipaardschildpad en neushoornkever. Onthoud dat het waarderen van de kleine dingen tijdens uw safari uiteindelijk een groot verschil in uw reisbeleving zal betekenen!

Nieuwsgierig naar onze safari’s en tours? Raak geïnspireerd door onze voorbeeldreizen of neem contact met ons op voor een op maat gemaakte privé safari!

Leave a Reply