nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

5x Waarom u uw safari niet moet annuleren maar uitstellen

Door de uitbraak van corona is de wereld plotseling tot een stilstand gekomen. Wat voorheen zo vanzelfsprekend en natuurlijk leek, is nu onzeker en beangstigend. En hoewel reizen momenteel niet mogelijk is, is het essentieel dat u uw vakantie niet annuleert, maar uitstelt naar een moment dat het wel veilig is om te reizen. We geven u vijf redenen waarom dit zo belangrijk is!

Keep dreaming of your safari in Tanzania

1. Blijf dromen

Heeft u zo lang uitgekeken naar de safari van uw leven? We begrijpen dat het een grote teleurstelling is om deze reis niet te kunnen maken zoals gepland. Maar het annuleren van uw vakantie betekent niet dat u ook uw dromen moet annuleren. Wij gaan nergens heen. De Kilimanjaro blijft staan en het wild is nog steeds op de savanne te vinden. Houd vol en blijf nog wat langer dromen. Tanzania wacht op u!

 

Help the local communities with your safari in Tanzania

2. Help de lokale gemeenschappen

Luchtvaartmaatschappijen vliegen niet, hotels zijn gesloten en safarigidsen zitten thuis en wachten. Covid-19 heeft grote gevolgen voor alle banen in het toerisme. Het personeel in de lodges. Boeren die verse groenten en fruit leveren. Maasai families die gasten hartelijk verwelkomen. Porters die klimmers helpen om de top te bereiken. Rangers die toeristen begeleiden tijdens een natuurwandeling. En vrouwen die prachtige handgemaakte sieraden en manden verkopen. Er zijn zoveel mensen bij betrokken om van uw safari een onvergetelijke ervaring te maken. Ook zij zullen op u wachten!

 

3. Grote voordelen

Nu we geen andere keuze hebben dan te wachten tot het weer veilig is om te reizen, profiteer van de extra flexibiliteit en bevroren prijzen. Met onze reisvouchers kunt u uw safari uitstellen tot twee jaar, zodat u geheel flexibel bent in het vinden van de meest geschikte reisperiode. Onze partners hebben hun algemene voorwaarden aangepast en de meesten van hen behouden de 2020 prijzen voor volgend jaar.

Bovendien kunt u door uw safari naar volgend jaar te verplaatsen plotseling beschikbaarheid vinden in de lodge van uw voorkeur, welke misschien al volgeboekt was op het moment dat u uw oorspronkelijke boeking maakte. Populaire plekken die normaal gesproken snel vol zijn, komen nu weer binnen handbereik!

 

Family elephants in Tanzania support conservation with your safari

4. Steun de bescherming van wild en natuur

De coronacrisis bedreigt het wild en de beschermde gebieden van Afrika. Zonder toerisme verliezen veel mensen hun baan en stopt de cruciale financiering van natuurprojecten. Dit kan leiden tot een toename van georganiseerde stroperij. Of jagen, simpelweg om eten op tafel te kunnen zetten. Nationale parken en reservaten zijn sterk afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. En met het uiteenvallen van het toerisme in Afrika zijn de wilde dieren weer op zichzelf aangewezen in het gevecht tegen stropers.

Door uw safari uit te stellen, draagt u bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten zoals leeuwen, olifanten en neushoorns. Bovendien werkt Ajabu Adventures samen met KopeLion en Carbon Tanzania om hier meer aandacht voor te vragen en het ecosysteem te beschermen.

 

Coffee at sunrise at Nomad Serengeti Camp

5. Reis bewust

Als dit allemaal achter de rug is, zult u nog meer genieten van uw geplande safari. Met een fantastische reis in het vooruitzicht, kunt u deze moeilijke tijd wellicht ook beter doorkomen. Maar uw prioriteiten kunnen ook veranderen. We mogen onze vrijheid om te reizen niet langer als vanzelfsprekend beschouwen. Als u op reis gaat, reis dan bewust.

Haast u dus niet van de ene naar de andere plek om de Big 5 of de belangrijkste hoogtepunten af te vinken. (Her-) boek uw vakantie en neem de tijd om echt te genieten van één van de meest magische plekken op aarde! Gun uzelf nog een tweede blik op iets en koester de kleine momenten. Maak uw zintuigen wakker, geniet van de geluiden en geuren van Afrika. Verlaat de gebaande paden en ontdek nieuwe plaatsen die u een leven lang zullen bijblijven. Dan reist u pas écht!

 

Bent u klaar om weer plannen te maken voor de toekomst? Neem contact met ons op om uw safari opnieuw vast te leggen of om een compleet nieuw safari avontuur voor 2021 te boeken.

Droom nu. Plan nu. En reis snel!

 

 

Leave a Reply