nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

8 Plekken in Tanzania voor uw bucketlist – Waar naar toe in 2018?

Het nieuwe jaar is begonnen. Hoogstwaarschijnlijk bent u al bezig om reisplannen voor 2018 te maken en hopelijk staat Tanzania op deze lijst. Maar met zoveel te zien en te doen in dit land, kan het lastig zijn om een perfecte reisroute samen te stellen. Om u een handje te helpen, hebben wij een Top 8 van de meest bijzondere en onmisbare plekken in Tanzania opgesteld! 

1. Wees getuige van de dramatische oversteek van de Grote Migratie

Dramatische oversteek van de Grote Migratie
Het is één van ’s werelds grootste natuurspektakels. Duizenden hoeven donderen over de vlaktes van Serengeti National Park. Nerveuze geluiden klinken van de gnoes en zebra’s, die ongeduldig wachten om de rivier op het juiste moment over te steken. De oversteek van de Mara rivier in het noorden van de Serengeti is dramatisch en onvoorspelbaar. Om dit natuurwonder van dichtbij te zien is dan ook een unieke belevenis!

Wilt u er zeker van zijn dat u op het juiste moment op de juist plek bent? Raadpleeg ons migratieoverzicht met de trek van maand tot maand, zodat u kunt bepalen waar en wanneer u dient te gaan.

 

2. Volg de chimpansees in Gombe Stream National Park

Volg de chimpansees in Gombe Stream National Park
Wanneer u aan een safari in Tanzania denkt, schiet u waarschijnlijk direct de Big 5 te binnen. Maar wat dacht u van een ontmoeting met onze nabije verwanten uit de jungle, de chimpansees? Gombe Stream National Park, gelegen aan de geïsoleerde oevers van Lake Tanganyika, is een ruige plek met oude bomen, steile hellingen, diepe rivierdalen en prachtige uitzichten op het meer. Geniet van een wandeling in het dichte regenwoud en spendeer een hele ochtend bij de chimpansees. Bekijk hoe ze spelen, uitrusten en voedsel vinden. Een geheel andere en unieke manier om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen!

Tip: verblijf in Gombe Forest Lodge, een schitterende, kleinschalige lodge gelegen midden in het park en direct aan Lake Tanganyika.

 

3. Wandel in de voetsporen van de Hadzabe bushmen

In de voetsporen van de Hadzabe stam nabij Lake Eyasi
Hoewel u waarschijnlijk veel over de Maasai stam heeft gehoord, leeft er nog een andere, zo mogelijk nog fascinerendere stam in Tanzania. De Hadzabe bushmen zijn de eerste inwoners van Tanzania en de laatst levende jagers-verzamelaars ter wereld. Zij leven in de omgeving van Lake Eyasi, een zoutmeer op de bodem van de Great Rift Valley.

Word ’s ochtends vroeg wakker en ga met de Hadza mee, op zoek naar honing of traditioneel op jacht met pijl en boog. U zult versteld staan van hun kennis over de natuur en het wild, een waardevolle wijsheid die de rest van de wereld langzaam heeft verloren. Een ontmoeting met deze ‘vergeten’ stam is een uitzonderlijke ervaring. Houd er echter rekening mee dergelijke bezoeken met de grootste zorg worden georganiseerd om het bestaan van deze kwetsbare etnische groep niet te verstoren, maar hen juist helpen het te verbeteren.

 

4. Zweef boven de wildernis in een luchtballon

Zweef hoog boven de wildernis in een heteluchtballon
Haal nog meer uit uw safari met een ballonvaart in de Serengeti of Tarangire National Park. U stijgt op met zonsopkomst en zweeft boven de ruige wildernis terwijl u geniet van adembenemende uitzichten. Omdat de ballon relatief laag kan vliegen, wordt u een fantastische blik gegund op de grote getale dieren in het wild en wellicht de Grote Wildebeest Migratie. Sluit uw ballonsafari af met een feestelijk champagne ontbijt dat midden in de bush wordt geserveerd. Een safari ervaring om nooit te vergeten!

 

5. Verdwaal in de geschiedenis van Zanzibar

Verdwaal in de geschiedenis van Stone Town op Zanzibar
Zanzibar staat bekend om de vele spectaculaire stranden. Maar nog boeiender is de intrigerende geschiedenis en de specerijenhandel. Dwaal door het labyrint van straatjes en steegjes in Stone Town, bezoek de bruisende haven en de kleurrijke bazaars terwijl u de exotische kruiden ruikt. De Arabische invloeden zijn overal waar te nemen, van de historische gebouwen zoals het Huis der Wonderen, de voormalige slavenmarkt en de sierlijk bewerkte deuren. Verdwaal in de magie van Zanzibar!

Benieuwd wat Zanzibar nog meer te bieden heeft? Ontdek onze Top 10 activiteiten op Zanzibar!

 

6. Ontdek het ongetemde Ruaha National Park

Lunch in de bush bij Kichaka Frontier Camp in Ruaha National Park
Ondanks dat het Tanzania’s één na grootste nationale park is, is Ruaha National Park één van de minst bekende maar ongetwijfeld ook één van de meest spectaculaire beschermde gebieden in het land. Volg de kronkelende Ruaha rivier door het fascinerende wilde landschap, langs afgelegen graslanden en bossen. Het wild is rijk aan dieren zoals olifanten, leeuwen, giraffen, buffels, verschillende soorten antilopen en zelfs wilde honden. Sluit de dag af met een perfecte sundowner terwijl u geniet van de rust en het gevoel dat u dit verborgen juweel geheel voor uzelf alleen heeft!

Tip: verblijf in Kichaka Frontier Camp voor de ultieme luxe en comfort in het hart van de wildernis!

 

7. Zwem met de walvishaaien in de Indische Oceaan

Zwem met de walvishaaien bij Mafia Island in Tanzania
Duik diep in de warme wateren van de Indische Oceaan en verken de rijke onderwaterwereld die het eiland Mafia omringt. Het kristalheldere water wemelt van kleurrijke koraalriffen en vele soorten tropische vissen zoals gele snappers, barracuda’s, roggen en groene schildpadden.

Tussen oktober en maart kunt u uw duikavontuur nog een extra bijzonder tintje geven door te gaan zwemmen met walvishaaien! Ondanks hun naam zijn het geen walvissen en hebben ze niet het afschrikwekkende uiterlijk van haaien. Het is echter de grootste vis ter wereld die wel 15 meter lang kan worden en bijna 15 ton weegt. Zwemmen in de nabijheid van deze vriendelijke reuzen is overweldigend en een magische ervaring!

 

8. Beklim het dak van Afrika

Beklim het dak van Afrika, de Kilimanjaro in Tanzania
Het staat ongetwijfeld op de bucketlist voor vele reizigers, maar we kunnen maar één ding zeggen: laat uw droom dit jaar uitkomen en beklim de hoogste berg in Afrika! Met 5895 meter hoogte is de Kilimanjaro ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Er zijn verschillende routes die naar de top leiden, elk met een ander landschap en andere moeilijkheidsgraad. Klim naar boven door het tropisch regenwoud, heide en vulkanische woestijn om uiteindelijk de eeuwige sneeuw te bereiken. Geniet vervolgens van het buitengewone uitzicht dat zich over honderden kilometers uitstrekt en ervaar het overweldigende gevoel dat u de top heeft bereikt en uitkijkt over Afrika. De wereld ligt aan uw voeten!

Bent u geïnspireerd door deze acht magische plekken in Tanzania? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en wij helpen u graag stap voor stap om uw droomreis waar te maken!

Leave a Reply