Ngorongoro krater

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater is ’s werelds grootste ingestorte vulkaan, met een krateroppervlakte van 265 km² en met kraterwanden van meer dan 600 meter hoog. Omdat de krater door zijn vorm een afgesloten gebied vormt, heeft zich hier een eigen wereld ontwikkeld. Kijk uit over dit bijzondere amfitheater, met een indrukwekkende en adembenemende schoonheid, tijdens jouw privé safari in Tanzania.

Alle grote wilde dieren

Bijna alle grote, wilde dieren zijn te zien in de Ngorongorokrater. In de krater leven olifanten, leeuwen, cheeta's, nijlpaarden, gnoes, apen, zebra's, flamingo's en de zeldzame zwarte neushoorn. Er zijn echter geen giraffen in de krater. Hun poten verhinderen deze dieren om de steile afdaling in de krater te maken.

Tuin van Eden

De kratervloer bestaat voor het merendeel uit open grasland met twee bosgebieden. In het midden van de krater ligt een sodameer, Lake Magadi , dat zorgt voor een grote populatie wilde dieren. Met een grote diversiteit aan dieren op een relatief kleine oppervlakte, het groene gras en het prachtige blauwe water, is het niet moeilijk te begrijpen waar de bijnaam ‘Hof van Eden’ vandaan komt.

Maasai stam

De Ngorongoro krater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar dieren en stammen, zoals de Maasai en Hadzabe samenleven. Elke dag gaan de Maasai met hun kuddes vee de krater in om het vee te laten drinken. Zij zijn de enigen die zich buiten de veiligheid van een auto in de krater mogen begeven.

Verbluffende afmetingen

Als je op de top van de panoramische krater staat, kan je 600 meter lager kijken in de reusachtige, pastelkleurige, platte kom die de kraterbodem vormt. Het duurt even om te wennen aan de duizelingwekkende afmetingen van de krater, met zijn steeds veranderende wolken, kleuren, schaduwen en bewegingen van wilde dieren. Geen wonder dat de Ngorongoro krater terecht één van de beroemdste safaribestemmingen van het continent is.

Ngorongoro leeuwen

Ondanks dat de kans op het zien van leeuwen in en buiten de Ngorongoro krater groot is, worden deze grote katachtigen ernstig bedreigd. Verlies van leefgebied en toenemende conflicten tussen de bevolking en het wild zijn hier de oorzaak van. De non-profit organisatie KopeLion werkt daarom nauw samen met de lokale gemeenschappen om zowel hun vee te beschermen als in harmonie te leven met de omringende leeuwen.

Bekijk onze voorbeeldsafari's voor meer inspiratie

Scroll naar boven