nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Ajabu Adventures stapt af van plastic flessen

Plastic flessen in de ban bij Ajabu Adventures
Vanaf 1 juni 2019 worden plastic zakken van Tanzaniaanse bodem verbannen. Een geweldig initiatief gezien de toenemende vervuiling van plastic op aarde.

U heeft ongetwijfeld de ‘plastic soep’ ook opgemerkt op het strand en in de zee. Vooral in het regenseizoen hier, na een hevige regenbui, wordt het pijnlijk duidelijk hoeveel plastic er achterblijft in de natuur. Binnen het bereik van wilde dieren, die het opeten of erin verstrikt raken.

Feiten over plastic

Van de 300 miljoen ton plastic dat elk jaar geproduceerd wordt, is meer dan 50% bestemd voor eenmalig gebruik. En van dit afval wordt slechts 9% gerecycled. Vooral in Tanzania zijn recycle mogelijkheden beperkt en kostbaar.

Meer feiten:

  • 90% van de zeevogels in de wereld hebben stukjes plastic in hun maag
  • Wereldwijd worden er meer dan 1 miljoen plastic zakken per minuut gebruikt
  • Eén plastic fles is pas na 450 jaar volledig afgebroken
  • 80% van het plastic in de oceaan is afkomstig van het vasteland
  • Als het zo doorgaat, is er in 2050 meer plastic dan vis in de zee te vinden
  • Elk jaar wordt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceanen gedumpt
  • 1 op de 3 soorten zeezoogdieren raakt verstrikt in afval in zee

(Bron: World Wildlife Fund & Plastic Oceans)

Turtle swimming in Indian Ocean near Mafia Island

Ajabu Adventures gaat een stap verder

Maar hoe zit het met het gebruik van andere plastic items, zoals flessen? Elk jaar komen er meer dan 1 miljoen toeristen naar Tanzania. Kunt u zich voorstellen hoeveel plastic flessen er geproduceerd moeten worden om hen voldoende te laten drinken tijdens hun safari?

Het team van Ajabu Adventures heeft daarom besloten om een stap verder te gaan. Omdat we ons inzetten voor de bescherming van de dieren en natuur om ons heen, introduceren we met trots herbruikbare waterflessen voor al onze gasten. Iedereen die met ons reist, ontvangt als cadeau een persoonlijke bidon aan het begin van de safari. U kunt uw fles zo vaak bijvullen als u wilt vanuit de watercontainers in de safari auto.

We zijn zeker niet het eerste safaribedrijf, en hopelijk ook niet de laatste, dat plastic flessen vervangt door een duurzamere optie. Maar met deze kleine inspanning kunnen we op onze beurt voorkomen dat duizenden plastic flessen als afval eindigen.

Help ons om het eenmalig gebruik van plastic tegen te gaan en de Afrikaanse wildernis schoon en veilig te houden!

 

Leave a Reply