nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Arusha National Park – privé safari Tanzania

Met een omvang van 137 km² is Arusha National Park een van de kleinste maar zeker niet de minst pittoreske nationale parken in Tanzania. Het park ligt op slechts een half uur rijden van Arusha en is daarom ideaal als dagtrip voor een privé safari.

Momella meren

In het bosrijke gebied van Arusha National Park ligt de spectaculaire Ngurdoto krater verscholen waar u kuddes buffels en wrattenzijnen kunt aantreffen. Verder naar het noorden vindt u de mooie groen en blauw gekleurde Momella kratermeren met duizenden flamingo’s, omringd door groene heuvels.

Franjeapen

Hoewel olifanten zelden gezien worden in Arusha National Park en leeuwen geheel afwezig zijn, kunt u in de vroege ochtend of namiddag wel luipaarden of hyena’s tegenkomen. Verder zijn er veel grote dieren te bewonderen zoals de sierlijke zwartwitte franjeapen, nijlpaarden, giraffen, buffels, zebra’s en bosbokken.

Vogelparadijs

Arusha National Park, met meer dan 400 vogelsoorten, is een droomplek voor vogelliefhebbers. Hoog in de lucht kunt u arenden, buizerds en neushoornvogels zien. Zowel de bossen en meren zijn favoriete plekken voor pelikanen, flamingo’s en reigers. Als u geluk heeft, kunt u een visarend zien duiken naar tilapia vis.

Canoeing at Momella Lakes in Arusha National Park

Kilimanjaro

Het adembenemende uitzicht van de ruige Mount Meru domineert de horizon van het park. Als bij zonsopgang en -ondergang de wolken aan de oostelijke horizon wegtrekken, wordt vaak in de verte de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro zichtbaar.

Diversiteit landschappen

Ondanks de relatief kleine oppervlakte kent Arusha National Park een grote verscheidenheid aan ecosystemen, zoals grasland, moerassen, meren, bossen en golvende heuvels. Benut deze kans en ontdek met een schitterende privé safari de enorme diversiteit aan dieren en leefgebieden in slechts een (halve) dag!

Arusha National Park vormt een perfecte eerste kennismaking met de flora en fauna van Tanzania voordat u uw safari voortzet naar Serengeti National Park of de Ngorongoro krater. De comfortabele accommodaties aan de voet van de Mount Meru zijn een geweldige uitvalsbasis om te acclimatiseren en dit kleine, verborgen paradijs te verkennen.