nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Mount Kilimanjaro Tanzania – privé beklimming

Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De hoogste vrijstaande berg ter wereld. Eén van ’s werelds meest toegankelijke hoge toppen. Mount Kilimanjaro is een natuurwonder met een enorme variëteit aan landschappen. Ga de uitdaging aan en beklim de majestueuze berg onder leiding van een privé gids.

Klimaatzones

De enorme omvang en hoogte van Mount Kilimanjaro, maar ook de locatie dichtbij de evenaar en Indische oceaan, beïnvloeden sterk het klimaat, de vegetatie en het wildleven. Het beklimmen van één van de meest indrukwekkende bergen ter wereld (5895 meter) is een behoorlijke uitdaging. Een tocht door vijf klimaatzones, van tropisch tot arctisch, met adembenemende landschappen.

Bosland tot gletsjer

Ontdek het dichte bosland, het tropisch regenwoud, de heidevlaktes, het rotsachtig landschap met vulkanisch gesteente en de gletsjers. Terwijl u de hellingen trotseert, kunt u  onder andere olifanten, apen en tropische vogels tegenkomen. Van het kratermeer tot aan de 3 meter hoge lobelia’s in het heidelandschap, van de schitterende alpenweide tot aan de sneeuw bedekte top, de schoonheid van Mount Kilimanjaro lijkt eindeloos.

Klim naar de top

Laat uw droom uitkomen en beklim de hoogste en bekendste bergtop in Tanzania samen met een privé gids. Hoewel de Kilimanjaro bijna 6000 meter boven zeeniveau ligt, hoeft u geen getrainde klimmer te zijn om de top te kunnen bedwingen. Alles wat u nodig heeft is een goede conditie en gezondheid, een sterke wil en een beetje geluk.

Ontdek onze 7 handige tips voor een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro!

Adembenemend uitzicht

De top van Mount Kilimanjaro kan via verschillende routes bereikt worden, waarvan de Marangu Route, Machame Route en de Lemosho Route de meest populaire routes zijn. Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen technische klim. De uitdaging zit hem vooral in de immense hoogte van de berg en de sterke stijging. Geniet van het imposante uitzicht dat honderden kilometers ver reikt en ervaar de enorme  voldoening als u de top bereikt en uitkijkt over Afrika.

Combineer uw beklimming van de Kilimanjaro met een privé safari naar de mooiste wildparken in Tanzania. Eindig uw avontuur met een welverdiende rust op de tropische eilanden Zanzibar, Pemba of Mafia Eiland