nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Mount Meru Tanzania – privé beklimming

Met een hoogte van 4.566 meter is Mount Meru de op één na hoogste berg van Tanzania en één van Afrika’s mooiste vulkanen. De Meru is een slapende vulkaan gelegen midden in Arusha National Park, met een indrukwekkend landschap voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. Ga mee met ons op privé expeditie vol uitdagingen en verbluffende vergezichten!

Wildleven

Mount Meru domineert het landschap aan de horizon van Arusha National Park. De berghellingen zijn vruchtbaar en rijzen uit boven de omringende savanne. Dit is de thuisbasis van vele dieren waaronder giraffen, buffels, bavianen, antilopen, de zwartwitte franjeapen en zo’n 400 vogelsoorten. Vooral op de lagere hellingen bevindt zich veel wild. Als u de Mount Meru beklimt dan wordt u altijd begeleid door een park ranger.

Van tropisch regenwoud tot ruige rotspartijen

Gedurende de beklimming van Mount Meru verandert het landschap van tropisch regenwoud naar heidevelden tot aan een rotsachtig landschap. Al lopende neemt het aantal dieren neemt af. Verplaats uw focus van het wildleven naar de omgeving en geniet van het spectaculaire landschap.

Black and white Colobus Monkey in forests Mount Meru

Momella route

Er is één route naar de top, de Momella route. Tijdens de klim kijkt u in de krater van Mount Meru. De berg is goed te beklimmen, maar er zijn ook zeker steile gedeelten, smalle paden en soms is het echt klauteren over de rotsblokken. U hoeft geen ervaren klimmer te zijn, maar een goede gezondheid en een prima fysieke conditie zijn vereist.

Vergezichten

Vanaf de top van Mount Meru heeft u een adembenemend uitzicht over de Momella meren, Mount Kilimanjaro, de ‘ashcone’, de kleine vulkaan in de grote krater, en de prachtig uitgestrekte Maasai steppe. Het beklimmen van Mount Meru is absoluut een uitdagende tocht, die beloond wordt met schitterende uitzichten. Dit  alles is in een betrekkelijk kort tijdsbestek te doen, zodat het voor velen haalbaar is.

Combineer uw klim naar de top van Mount Meru met een privé safari naar de beroemde natuurparken in Tanzania. Vlieg daarna verder naar het tropische eiland Zanzibar of de Swahili kust voor welverdiende ontspanning aan het prachtige witte zandstrand!