nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Ngorongoro krater – privé safari Tanzania

Ngorongoro krater is ’s werelds grootste ingestorte vulkaan, met een krateroppervlakte van 265 km² en met kraterwanden van meer dan 600 meter hoog. Omdat de krater door zijn vorm een afgesloten gebied vormt, heeft zich hier een eigen wereld ontwikkeld. Kijk uit over dit bijzondere amfitheater, met een indrukwekkende en adembenemende schoonheid, tijdens uw privé safari in Tanzania.

Dichtbevolkste wildgebied

In de Ngorongoro krater leven naar schatting 30.000 dieren en daarmee is het één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld, waaronder de “Big Five”. Verder is in de Ngorongoro krater een veelheid aan groot en klein wild te bewonderen. Een opvallende afwezige is de giraf: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Hof van Eden

De kratervloer bestaat voor het merendeel uit open grasland met twee bosgebieden. In het midden van de krater ligt een sodameer, Lake Magadi , dat zorgt voor een grote populatie wilde dieren. Met een grote diversiteit aan dieren op een relatief kleine oppervlakte, het groene gras en het prachtige blauwe water, is het niet moeilijk te begrijpen waar de bijnaam ‘Hof van Eden’  vandaan komt.

Maasai

De Ngorongoro krater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar dieren en stammen, zoals de Maasai en Hadzabe samenleven. Elke dag gaan de Maasai met hun kuddes vee de krater in om het vee te laten drinken. Zij zijn de enigen die zich buiten de veiligheid van een auto in de krater mogen begeven.

Protection of the Ngorongoro Crater and its lions

Ngorongoro leeuwen

Ondanks dat de kans op het zien van leeuwen in en buiten de Ngorongoro krater groot is, worden deze grote katachtigen ernstig bedreigd. Verlies van leefgebied en toenemende conflicten tussen de bevolking en het wild zijn hier de oorzaak van. De non-profit organisatie KopeLion werkt daarom nauw samen met de lokale gemeenschappen om zowel hun vee te beschermen als in harmonie te leven met de omringende leeuwen.

Lees meer over onze samenwerking met KopeLion en hoe ook u hen met een privé safari in Tanzania kunt steunen.

Wonderbaarlijke dimensies

Vanaf de rand van de krater kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende schoonheid. Het kost tijd om gewend te raken aan de wonderbaarlijke dimensies van de krater, met zijn altijd veranderende kleuren, schaduw en migratie van dieren.  Het is geen wonder dat Ngorongoro krater één van Afrika’s populairste safaribestemmingen is.

Boek een privé safari naar de Ngorongoro krater of bezoek het als dagtrip vanuit Arusha. Wilt u echter nog wat langer genieten van dit wereldwonder? Breng dan de nacht door op de kraterrand! Kies voor één van deze spectaculaire hotels of lodges nabij de Ngorongoro krater.