nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Ngorongoro krater – privé safari Tanzania

Slide background
Slide background
Slide background


Ngorongoro krater is ’s werelds grootste ingestorte vulkaan, met een krateroppervlakte van 259 km² en met kraterwanden van meer dan 600 meter hoog. Omdat de krater door zijn vorm een afgesloten gebied vormt, heeft zich hier een eigen wereld ontwikkeld. Ontdek deze wereld onder leiding van een privé gids.

Dichtbevolkste wildgebied

In de Ngorongoro krater leven naar schatting 30.000 dieren en daarmee is het één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld, waaronder de “Big Five”. Verder is in de Ngorongoro krater een veelheid aan groot en klein wild te bewonderen. Een opvallende afwezige is de giraf: door hun lange nek en lange poten kunnen zij de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken.

Hof van Eden

De kratervloer bestaat voor het merendeel uit open grasland met twee bosgebieden. In het midden van de krater ligt een sodameer, Lake Magadi , dat zorgt voor een grote populatie wilde dieren. Met een grote diversiteit aan dieren op een relatief kleine oppervlakte, het groene gras en het prachtige blauwe water, is het niet moeilijk te begrijpen waar de bijnaam ‘Hof van Eden’  vandaan komt.

Maasai

De Ngorongoro krater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar dieren en stammen, zoals de Maasai en Hadzabe samenleven. Elke dag gaan de Maasai met hun kuddes vee de krater in om het vee te laten drinken. Zij zijn de enigen die zich buiten de veiligheid van een auto in de krater mogen begeven.

Wonderbaarlijke dimensies

Vanaf de rand van de krater kijkt u uit over dit amfitheater met een imponerende en adembenemende schoonheid. Het kost tijd om gewend te raken aan de wonderbaarlijke dimensies van de krater, met zijn altijd veranderende kleuren, schaduw en migratie van dieren.  Het is geen wonder dat Ngorongoro krater één van Afrika’s populairste safaribestemmingen is.

Boek een privé safari naar de Ngorongoro krater of bezoek het als dagtrip vanuit Arusha. Combineer uw rondreis met een exotische strandverlenging op Zanzibar. Wilt u echter nog wat langer genieten van dit wereldwonder? Breng dan de nacht door op de kraterrand! Kies voor één van deze spectaculaire hotels of lodges nabij de Ngorongoro krater.