nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Serengeti National Park – privé safari Tanzania

Eindeloze vlakten, spectaculaire zonsondergangen, de geur van de Afrikaanse natuur en het geluid van brullende leeuwen in de verte. Serengeti National Park is Afrika’s beroemdste wildpark. Verlies uw hart aan de imposante hoeveelheid wilde dieren, de mooie landschappen en oneindige vergezichten op een schitterende privé safari. 

Big Five

Serengeti National Park is befaamd en ongeëvenaard om de enorme variatie en overvloed aan wild, waaronder de “Big Five”: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. En niet te vergeten de krokodillen, giraffen, nijlpaarden, cheeta’s, hyena’s, struisvogels, bavianen en 500 vogelsoorten.

Jaarlijkse migratie

Het park en haar omgeving is de thuisbasis van één van ’s werelds meest indrukwekkende natuurspektakels: de wereldberoemde Grote Wildebeest Migratie. Elk jaar opnieuw denderen grote groepen hoefdieren over de vlaktes van Serengeti National Park, meer dan twee miljoen gnoes, een half miljoen gazellen en een kwart miljoen zebra’s. Zij trekken van het noorden naar het zuiden op zoek naar vers voedsel en water. Deze gigantische trek van wilde dieren, op de voet gevolgd door allerlei roofdieren, is absoluut een unieke ervaring.

Twijfelt u waar u het beste kunt overnachten voor de ultieme migratie ervaring? Bekijk ons overzicht van safari lodges en tentenkampen in de Serengeti of raadpleeg uw Tanzania expert voor advies op maat.

Bush breakfast in Serengeti National Park at Lemala Ewanjan

Diverse landschappen

Serengeti National Park beslaat zo’n 14.750 km². Het landschap varieert van open grasvlakten in het zuiden, savanne met acaciabomen in het centrum, heuvelachtig grasland in het noorden, tot uitgestrekte bossen en zwarte kleivlaktes in het westen. Smalle rivieren, meren en moerassen zijn verspreid over het hele park. Elk gebied heeft hierdoor zijn eigen sfeer en diersoorten.

Ecosysteem

Het ecosysteem van Serengeti National Park, dat onder meer het Ngorongoro Conservation gebied omvat, ligt tussen Lake Victoria, Lake Eyasi en de Great Rift Valley in. Het is één van de meest complexe en minst verstoorde ecosystemen op aarde. Zo groots en indrukwekkend dat u er stil van wordt.

Boek uw privé safari naar Serengeti National Park en andere beroemde wildparken in Tanzania. Of combineer uw safari met een exotische strandverlenging op Zanzibar.