nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Tarangire National Park- privé safari Tanzania

Tarangire National Park is het op zes na grootste park van Tanzania, met een oppervlakte van bijna 2600 km². Naast een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren, kent dit park de hoogste bevolkingsdichtheid van olifanten in heel Tanzania. Een absolute parel die niet mag ontbreken tijdens uw safari in Noord-Tanzania! 

Olifanten in Tarangire

Tarangire National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten bij de rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de krimpende lagunes bevolken. Naast leeuwen, giraffen, nijlpaarden en luipaarden ziet u in Tarangire National Park een aantal diersoorten die u niet in de grote parken vindt zoals de de bedreigde oryx. Met geluk kunt u ook de boomklimmende python spotten.

Tarangire rivier

Het lange, smalle park is 2.850 km² groot en loopt grotendeels langs de Tarangire rivier, waar het park naar vernoemd is. De rivier is de enige permanente bron van water voor het wildleven in dit gebied. Tijdens het droge seizoen is de concentratie wilde dieren rond de rivier even divers als in de Ngorongoro krater.

Tarangire River wildlife safari in Tanzania

Silale moeras

De landschappen in Tarangire National Park zijn ongelooflijk divers. Het park kent vele grote moerassen, savannes, acacia-bossen, oude Afrikaanse baobab bomen en eindeloos glooiende heuvels. U kunt luipaarden spotten en boomklimmende leeuwen.  Vooral het Silale moeras is een schitterende plek: een oase van groen gras, het hele jaar door. Vaak is het wild dat u hier ziet bedekt met modder, omdat ze tot hun middel in het water staan om het verse groen te kunnen eten.

Grootste vogel

Nergens ter wereld broeden zoveel verschillende vogels als in de moerassen van Tarangire National Park. Het park telt meer dan 550 vogelsoorten, waaronder de vorkstaartscharrelaar, reuzenreiger, witte pelikaan, visarend en de grootste vliegende vogel ter wereld, de Kori Bustard.

Combineer Tarangire National Park met Lake Manyara en Serengeti National Park voor de ultieme safaribeleving in Noord-Tanzania! Bekijk ook onze selectie van safari accommodaties in Tarangire National Park.