nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Zanzibar, Mafia en Pemba – strandvakantie Tanzania

Met kilometerslange witte stranden en schitterende koraalriffen heeft u de kans om op Zanzibar, Pemba en Mafia te relaxen in uw eigen exotische paradijs. Deze drie eilanden, die tot vijftig kilometer ten oosten van de kust van Tanzania liggen, worden ook wel de ‘Specerijeneilanden’ genoemd. U kunt de geur van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel overal ruiken.  De eilanden zijn omgeven door mooie witte stranden, kokosbomen, turquoise gekleurd water, mangroven en koraalrif en bieden alle faciliteiten voor (onder)watersporten.

Zanzibar Eiland

Dit is het grootste en bekendste eiland van de drie, voornamelijk door de tropische natuur en exotische verschijning. Zanzibar is een mix van culturen en heeft veel Arabische invloeden. Dit maakt Stone Town tot een fascinerende hoofdstad. De kust heeft indrukwekkende stranden, ideaal om te duiken, snorkelen, surfen of heerlijk te ontspannen op het strand. Bent u er nog niet helemaal over uit wat Zanzibar te bieden heeft? Bekijk hier dan onze Top 10 activiteiten om het beste uit uw verblijf te halen!

Op zoek naar een klein guesthouse direct aan het strand? Een romantisch boutique hotel? Of een luxe all-inclusive resort? Wellicht is één van deze strandaccommodaties iets voor u! 

Pemba Eiland

Pemba is een heuvelachtig, vruchtbaar eiland dat voornamelijk leeft van de opbrengsten uit landbouw en visserij. Dit eiland is het minst toeristisch van de drie. Toch is Pemba voor duikers een waar paradijs. Het heeft namelijk een paar duiklocaties van wereldniveau. Pemba heeft iets magisch. Niet alleen omdat het eiland het (lokale) centrum is voor spiritualiteit, maar ook vanwege de vriendelijke en gastvrije inwoners.

Swimming with whale Sharks at Mafia Island in Tanzania

Mafia Eiland

Mafia is één van de grotere eilanden en een uitstekend locatie voor een strand- en duikvakantie. Het heeft een ongerepte natuur met stranden, baobabs, palmbomen en mangroves. De bevolking leeft voornamelijk van visserij en landbouw, waardoor u op het eiland veel kokos- en cashewnoot plantages ziet. Hoewel de stranden niet kunnen tippen aan die op Zanzibar, kent Mafia één van de rijkste koraalriffen in de wereld, met een grote diversiteit aan tropische vissen.

Dankzij de overvloed aan plankton trekken de wateren tussen september en februari een grote populatie walvishaaien aan. Ook de bultrug walvis passeert Mafia Eiland tussen augustus en oktober, op weg naar het warme water. Mis de kans niet om zij aan zij te zwemmen met de grootste vis in de zee. Een magische ervaring tijdens uw verblijf in het kleine, ongerepte paradijs van Mafia Eiland.

U kunt een strandvakantie naar Zanzibar, Mafia of Pemba los boeken of als onderdeel van een privé safari waarin u andere mooie wildparken in Tanzania bezoekt of de top van de Kilimanjaro beklimt.