nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Duurzaam toerisme in Tanzania

Heeft u ooit nagedacht over de impact die uw persoonlijke vakantie heeft? Niet alleen voor u, maar ook voor de planeet, het land en de lokale bevolking? Als safari specialist in één van de meest ongerepte bestemmingen ter wereld dragen wij de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan duurzaam toerisme. Zodat we onze omgeving beschermen en werken aan een groenere en eerlijkere toekomst.

Duurzaam toerisme in Tanzania zodat ook de lokale gemeenschappen ervan profiteren

De toekomst van reizen

De wereld verandert continue. En wij ook. Nu we van dichtbij de gevolgen van de groeiende consumptiemaatschappij en de Covid-19-crisis ervaren, is een duurzame aanpak belangrijker dan ooit. Het is dan ook onze missie om voor u een onvergetelijke reis te creëren, met unieke ervaringen, maar wel op een verantwoorde manier.

Bij het plannen en uitvoeren van uw privé safari zorgen we ervoor dat we de natuur en de lokale gemeenschappen respecteren. We laten niets achter, behalve levenslange herinneringen. En zorgen ervoor dat ieder bezoek direct ten goede komt aan de bescherming van natuur, dieren en cultuur. Want hoe klein we ook zijn, we geloven dat wij een verschil kunnen maken.

“What you do makes a difference. And you have to decide what kind of difference you want to make.”
– Jane Goodall

Bescherm het wild en deze familie olifanten in Tanzania

Duurzame safari’s in Tanzania

Gepassioneerd als we zijn, is het gemakkelijk om onze passie om te zetten in betrokkenheid. En een stap voorwaarts te doen om de impact van reizen te minimaliseren en wilde dieren te beschermen, zowel binnen als buiten de nationale parken.

Met uw safari draagt u automatisch bij aan de bescherming van de Ngorongoro leeuwen en andere (bedreigde) diersoorten. U kunt helpen om koraalriffen en andere belangrijke ecosystemen te behouden. En samen zullen we de CO2 uitstoot van uw safari compenseren.

Tijdens uw safari avontuur nemen we u mee naar de mooiste en meest ongerepte plekken. U gaat van de gebaande paden af, verblijft in kleine, duurzame lodges en ontdekt de bestemming op een eerlijke en authentieke manier. Bovendien werken we nauw samen met de lokale gemeenschappen om een onvergetelijke, positieve impact te creëren voor zowel u als voor de lokale bevolking. Door hen erbij te betrekken, profiteren ze direct van uw bezoek en krijgen ze de kans de levensstandaard voor zichzelf en hun families te verbeteren. Zoals de lokale gidsen, een Maasai familie, de ober in het restaurant of een koffieboer.

Samen kunnen we een verschil maken in duurzaam toerisme

Onze bijdrage aan verantwoord reizen

Ons streven om onze safari’s te ‘vergroenen’ is natuurlijk mooi, maar daar hoort ook actie bij. Niet alleen woorden maar daden. Lees hier welke stappen Ajabu Adventures onderneemt om uw safari in Tanzania duurzaam en verantwoord te maken en hoe we bijdragen aan het behoud van natuur en cultuur. Maar er tegelijkertijd voor zorgen dat u een gedenkwaardige, unieke safari ervaring beleeft.

Bovendien zijn we er trots op dat Ajabu Adventures beloond is met de Local Hero Award van Evaneos! Deze erkenning benadrukt onze uitzonderlijke inzet voor het creëren van betere reizen – voor onze reizigers en voor de wereld.

Local Hero Award by Evaneos for creating Better Trips in Tanzania

Duurzame reistips voor u

Ook ú kunt bijdragen! Wilt u weten hoe u nog meer uit uw privé safari kunt halen, terwijl u de negatieve impact minimaliseert? Lees onze duurzame reistips om ideeën op te doen en u op weg te helpen!

Laten we zélf de verandering zijn die wij in deze wereld willen zien!