nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Gratis kaartjes voor The Lion King met familiesafari in Tanzania

Gratis bioscoopkaartjes voor de Lion King met een familiesafari naar Tanzania
De langverwachte lancering van Disney’s nieuwe verfilming van “The Lion King” is bijna te zien in de bioscopen! Reis door de magie van Afrika en herleef uw jeugdherinneringen met de avonturen van Simba, Nala, Mufasa en Scar. Om dit te vieren, geven we gratis filmkaartjes weg!

Inspiratie

Een prachtige zonsopgang in de Afrikaanse savanne, terwijl de wildernis langzaam ontwaakt. Antilopen en zebra’s die vreedzaam naast elkaar grazen. Een olifantenfamilie en de met sneeuw bedekte Kilimanjaro op de achtergrond. Donderende hoeven van duizenden gnoes op de vlucht. En natuurlijk de leeuwen, trots en onbevreesd.

U herkent deze beelden wellicht uit de iconische film “The Lion King”. Maar als u naar Tanzania reist, ziet u direct de gelijkenissen en hoe het de Pride Lands film geïnspireerd heeft. Bij het ontwikkelen van het verhaal over Simba, stuurde Disney een team van tekenaars naar Oost-Afrika om de dieren, kleuren, landschappen en zonsondergangen te bestuderen. Mede hierdoor is de verfilming bijna beangstigend echt.

 

Leuke weetjes

Hier zijn enkele interessante weetjes die u waarschijnlijk nog niet wist over de Lion King:

 • De oorspronkelijke naam van de Lion King was “King of the Jungle”. Totdat de makers zich realiseerden dat leeuwen niet in de jungle voorkomen…
 • De Olduvai kloof diende als inspiratie voor de plek waar Mufasa door gnoes werd vertrapt. Deze kloof, gelegen in de Ngorongoro Conservation Area, is een belangrijke archeologische plek waar de eerste menselijke fossielen zijn gevonden.
 • Een groot deel van het dierengedrag in de Lion King is realistisch… maar niet alles! Het is onmogelijk dat een leeuw op een dieet van insecten kan leven. En hoewel de hyena’s worden afgeschilderd als luie aaseters, zijn ze in feite succesvolle jagers en doden ze in de meeste gevallen zelf hun prooi.
 • Ondanks het aanhoudend gerucht is de Pride Rock van de Lion King niet gebaseerd op Hell’s Gate National Park in Kenia, maar kent de rotsformatie een verscheidenheid aan inspiratiebronnen. In de vlaktes van de Serengeti vindt u “kopjes” die lijken op de Pride Rock en een populaire plek zijn voor leeuwen om hun welpen te verbergen. Dus houd uw ogen goed open wanneer u hier rijdt!
 • Leer uw eerste woordjes Swahili met deze film! De meest bekende uitdrukking is wellicht Hakuna Matata wat ‘geen zorgen’ betekent. Simba is de vertaling van ‘leeuw’ en Rafiki betekent ‘vriend’. Echter, Pumbaa staat niet voor wrattenzwijn maar ‘dwaas’. Het juiste Swahili woord voor wrattenzwijn is ngiri.
 • De personage Rafiki is gebaseerd op een kruising tussen een mandril en een baviaan. Hij vertoont grote gelijkenissen met een mandril, maar deze hebben in werkelijkheid geen staart.
 • Altijd al benieuwd geweest naar het openingsnummer dat zo mooi Afrikaans klinkt? Het is het begin van The Circle of Life gezongen in het Zulu. Het lied begint met “Nants ingonyama bagithi Baba”, wat “Hier komt een leeuw, Vader” betekent.
Lion cubs in the Serengeti plains in Tanzania

Vind uw eigen Simba in de vlaktes van de Serengeti!

Ontvang gratis bioscoopkaartjes voor de Lion King

Om de lancering van Disney’s populaire film te vieren, geven we GRATIS bioscoopkaartjes weg aan elk gezinslid dat op safari gaat naar het land van de Lion King. Want Tanzania biedt niet alleen één van de grootste wildspektakels ter wereld, maar is ook een ideale familiebestemming voor alle leeftijdsgroepen, van de kleine reizigers tot de nog steeds avontuurlijke grootouders.

Ga op zoek naar de leeuwenfamilies, rustend op de rotsachtige eilanden (“kopjes”) in Serengeti National Park. Ontmoet duizenden gnoes die vredig grazig op de vlaktes, vergezeld door gazellen, zebra’s en olifanten. En vind uw eigen dwaze Pumbaa, fier rennend met zijn staartje recht in de lucht.

Algemene voorwaarden:

 • Boek uw familiesafari vóór 1 oktober 2019.
 • De aanbieding is niet gekoppeld aan een vast programma. Ontwerp uw eigen droomreis samen met uw gezin en de hulp van onze safari expert, zolang deze minimaal 7 nachten op het vasteland van Tanzania bevat.
 • Elke bevestigde reiziger ontvangt één gratis bioscoopkaartje voor de Lion King.
 • U bent vrij om de bioscooplocatie en datum te kiezen.
 • De bioscoopkaartjes worden ofwel online naar u verzonden, of u ontvangt het bedrag terug na vertoning van het aankoopbewijs van de kaartjes. De vergoeding zal worden verrekend met de restbetaling van uw safari.
 • De kaartjes zijn niet restitueerbaar of overdraagbaar en kunnen niet worden doorverkocht aan andere partijen.
 • Deze promotie is geldig voor alle nieuwe boekingen vanaf 22 juni en zolang de Lion King in de bioscopen draait.

 

Boek nu uw familievakantie en kom alvast

in de safari stemming met de Lion King!

De Lion King zal vanaf 19 juli 2019 in de bioscopen brullen. Neem contact op met onze safari expert voor uw gepersonaliseerd safari programma geïnspireerd op de Lion King!

 

Leave a Reply