nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Safari en Corona – boek en reis op een veilige manier

Sunset over the plains in Tanzania

In deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit dat u van een veilig en zorgeloos verblijf in Tanzania kunt genieten. Daarom houden we u graag op de hoogte van de situatie in Tanzania en welke preventieve maatregelen hier gelden. Zodat u precies weet wat u kunt verwachten voordat u naar Tanzania afreist, tijdens uw safari en voor uw terugreis. En uiteraard kunt u gebruik maken van onze extra flexibele boekingsvoorwaarden. Hierdoor kunnen we samen met een gerust hart uw safari plannen.  

 

Huidige situatie in Tanzania

Ondanks alle ontwikkelingen omtrent nieuw varianten blijft het in Tanzania kalm en stabiel. Het dagelijkse leven gaat gewoon door en speelt zich voornamelijk buiten af dankzij het gunstige klimaat. Door het hele land zijn preventieve maatregelen genomen, en bij alle openbare gebouwen en winkels kunt u uw handen wassen. Afgezien daarvan is er weinig van het virus te merken. Ondanks dat er nog altijd weinig officiële aantallen worden vrijgegeven, is de situatie op basis van wat we zien en horen onveranderd. Dankzij de nieuwe president is er bovendien meer transparantie, meer toegang tot testfaciliteiten en zijn vaccinaties beschikbaar gesteld voor alle inwoners.

“Op safari tijdens Corona is een absolute aanrader!”
– Familie de Nijs, Nederland

Lees hier waarom juist nu op safari gaan onvergetelijk is volgens onze gasten.

Spotting elephant from your private safari vehicle in Tarangire National Parkpark

 

Wat kunt u verwachten als op u safari gaat

We werken samen met al onze partners om ervoor te zorgen dat de nodige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd in overeenstemming met de COVID-19 protocollen, opgesteld door de Tanzaniaanse overheid en WHO.

Voor vertrek en bij aankomst in Tanzania

 • Iedereen die naar het vasteland van Tanzania of Zanzibar reist, wordt aangeraden volledig ingeënt te zijn tegen COVID-19. Echter, een PCR-test of bewijs van COVID-19 vaccinatie is niet langer vereist. Volgens het laatste reisadvies hebben gezondheidsfunctionarissen het recht om bij aankomst een PCR-test uitvoeren bij willekeurig geselecteerde reizigers, zonder kosten.
 • Indien u na uw safari doorreist naar Zanzibar dient u het Traveller’s Health Surveillance Form voor binnenlandse vluchten in te vullen binnen 24 uur voor aankomst op Zanzibar.
 • Indien u rechtstreeks of eerst naar Zanzibar vliegt, dient u het volgende Public Health Surveillance Form online in te vullen binnen 24 uur voor aankomst op Zanzibar.
 • U wordt tevens verzocht zich te houden aan de hygiënemaatregelen, waaronder het gebruik van handgels, het dragen van een mondkapje en afstand houden.
 • Eenmaal buiten wordt u opgewacht door uw privé gids. Hij zal u verwelkomen met een warme glimlach maar of u handen wilt schudden is aan u.

Tijdens uw safari

 • Vanaf het begin tot het einde van uw safari reist u met uw eigen gezelschap en privé gids.
 • Wij zijn trots te kunnen meedelen dat momenteel vrijwel al onze gidsen en het kantoorpersooneel volledig gevaccineerd zijn. Het kleine team van gidsen heeft bovendien een speciale training gekregen m.b.t. COVID-19 aanpak en veiligheidsmaatregelen.
 • Uw privé gids zal de nodige afstand bewaren en een mondkapje dragen. Als u zich er comfortabel bij voelt, kunt u eveneens een mondkapje dragen, maar dit is nergens verplicht in Tanzania.
 • De auto beschikt over een contactloze thermometer en desinfecterende handgels.
 • Uw gids zal de safari auto dagelijks desinfecteren, inclusief de dekens, stoelhoezen, vloermatten, etc.
 • Onze 4×4 Land Cruisers and Land Rovers zijn ruim, met veel beenruimte. Ze hebben grote ramen en een dak dat omhoog kan waardoor er continue natuurlijke ventilatie is.
 • Speciale activiteiten, zoals een bezoek aan een traditionele Maasai familie of een plaatselijke school, zijn onder voorbehoud.

Accommodaties

 • De lodges en tentenkampen in uw programma zijn zorgvuldig door ons geselecteerd: kleinschalig, persoonlijk, gelegen op de meest afgelegen en prachtige plekken midden in de natuur.
 • De maaltijden worden meestal buiten geserveerd of in een ‘mess tent’, met volop ventilatie en voldoende ruimte tussen de tafels. Lodges kunnen bovendien besluiten om nog meer afstand te creëren door de maaltijden op verschillende locaties aan te bieden.
 • Alle gastenverblijven en kamers worden regelmatig schoongemaakt.
 • Het beddengoed wordt gewassen op 60º graden.
 • Restaurants bieden à la carte menu’s of kleinschalige buffetten.
 • Het is mogelijk dat sommige faciliteiten in uw kamer weggehaald zijn, zoals koffie/theefaciliteiten of de föhn. Aarzel niet om contact op te nemen met de receptie wanneer u deze faciliteiten toch graag wenst.
 • Handdesinfecterende gels zijn beschikbaar op diverse locaties in de accommodaties.

Bij vertrek vanuit Tanzania:

 • Maatregelen omtrent COVID-19 wisselen sterk per land en worden bepaald door uw vliegroute en eindbestemming. Laat u daarom vooraf goed informeren door lokale instanties en de luchtvaartmaatschappij.
 • Indien u naar Nederland reist (en EU-burger bent) heeft u géén test-, vaccinatie of herstelbewijs meer nodig.
 • Wel wordt u geadviseerd om een zelftest te doen direct na aankomst en op dag 5.

 

“We voelden ons, ondanks de huidige Corona epidemie, steeds heel veilig.”

 

Safe Travels Stempel

Tanzania is één van de landen die de Safe Travels Stempel van de WTTC (World Travel & Tourism Council) ontvangen heeft. Dit is omdat het land heeft laten zien dat het aan alle eisen voldoet en de vastgestelde protocollen volgt, zoals beschreven in de WTTC’s Global Safe Travels Protocollen. Deze veiligheidsstempel helpt reizigers bestemmingen en organisaties te herkennen die op de juiste manier bezig zijn en de gezondheid en veiligheid van de reiziger voorop plaatsen.

Safe Travels Stamp Tanzania WTTC

 

Start met plannen van uw safari

We begrijpen heel goed dat u op dit moment misschien aarzelt om een reis te plannen, niet wetende hoe de situatie er volgende maand of in het komende half jaar uitziet. Toch is dit juist de tijd om te beginnen met plannen!

Laat uzelf het gevoel van vrijheid weer ervaren. Niet op uw tenen te hoeven lopen in drukke winkels of straten om een veilige afstand te bewaren. Welkom in een wereld waar ver weg van de mensenmassa, wijdse vlaktes, privacy en duurzaamheid altijd al onze standaard is geweest.

Omdat ons gehele team in Tanzania gevestigd is, volgen we de situatie op de voet en staan we continue in communicatie met onze klanten en partners. Uw privé safari wordt geheel op maat gemaakt zodat wij direct kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en bijsturen als dat nodig mocht zijn. Laat uw zorgen aan ons over terwijl wij voor u een onvergetelijk safari avontuur creëren waarbij privacy, exclusiviteit en veiligheid centraal staan. Zodat u opnieuw prachtige herinneringen kunt maken samen met uw partner of familie.

Bush breakfast in the Serengeti at Lemala Ewanjan

 

Flexibele boekingsvoorwaarden

Om u verder gerust te stellen, bieden wij u extra flexibele voorwaarden zodat u met een gerust hart uw reis kunt boeken. Indien blijkt dat uw geplande safari niet mogelijk is vanwege officiële COVID-19 beperkingen, waardoor wij de reis niet meer kunnen uitvoeren zoals overeengekomen, bieden wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Annulering tot 56 dagen (8 weken) voor aankomst:
  U kunt kosteloos uw reis omboeken naar een datum tot mei 2024. We willen ons daarbij zo flexibel mogelijk opstellen en zullen met u samen naar de mogelijkheden kijken. Indien omboeken geen optie is, bieden wij een volledige terugbetaling voor het safari- en strandarrangement (m.u.v. de kosten voor eventuele binnenlandse vluchten).
 • Annulering tussen 56-30 dagen voor aankomst:
  Wij garanderen u een teruggave van 70% van de totale reissom of u kunt uw reis kosteloos omboeken naar een datum tot december 2023.
 • Annulering binnen 30 dagen voor aankomst:
  Helaas kunnen we geen restitutie garanderen, maar we zullen er alles aan doen om de kosten voor u te minimaliseren. We hopen dat u uw geplande vakantie naar een later moment kunt verschuiven zodat we deze prachtige reis alsnog voor u kunnen organiseren. In dat geval brengen wij alleen de werkelijk gemaakte kosten voor omboeking in rekening.

We raden u aan om altijd contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om na te gaan tot op welke hoogte u gedekt bent voor COVID-19.

* Bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op nieuwe boekingen gemaakt t/m 30 april 2023, voor reizen t/m juni 2023. Indien u omboekt naar een ander reisseizoen kunnen er extra kosten voor accommodaties gelden. Het kosteloos annuleren wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de meerderheid van de accommodaties waar we mee samenwerken, maar deze regeling dekt niet alle lodges. 

  

Wij zijn er klaar voor. U ook? 

Neem nu contact met ons op om een unieke en zorgeloze privé safari
voor 2023 samen te stellen! 

 

Leave a Reply