nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

11 Dagen Kenia & Tanzania, privé safari


In de 11-daagse privé safari “Kenia & Tanzania”  bezoekt u de mooiste Oost-Afrikaanse gebieden met natuur, cultuur en wildleven. Van de Masai Mara tot Serengeti!

Dag 1 – Aankomst Nairobi (Kenia)

Uw privégids haalt u op van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta en brengt u naar uw accommodatie in Nairobi.

Dag 2 – Nairobi

Na het ontbijt geeft uw privégids u uitleg over uw Kenia & Tanzania reis, met name  voor het deel van de reis in Kenia. Rond tienen verlaat u het hotel en brengt een bezoek aan het David Sheldrick’s olifanten weeshuis. Aan het begin van de middag bent u terug in het hotel en kunt u de dag verder naar eigen wens invullen.

Dag 3 – Lake Naivasha

Na het ontbijt haalt uw privégids u op en rijdt met u in 1,5 uur naar Lake Naivasha, de start van uw “Kenia & Tanzania” reis. Tijdens deze rit kunt u genieten van het mooie uitzicht over de Rift Valley. De Rift Valley strekt zich uit tot Mozambique en kent veel meren. U maakt een boottocht van 1 uur over het meer, waarbij u nijlpaarden van dichtbij kunt bewonderen. U passeert Crescent Island waar onder andere zebra’s, giraffes, buffels, gnoes en zeldzame vogels leven. Aan het einde van de dag arriveert u op uw accommodatie dichtbij Lake Naivasha.

Day 4 – Masai Mara

U vertrekt na het ontbijt naar de Masai Mara. Dit wildreservaat is bekend om de “Big Five” – luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel -, maar zeker ook om de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. De Masai Mara is onderdeel van de Serengeti vlakten. Nadat u heeft ingecheckt op uw accommodatie neemt uw gids u mee op de eerste privé safari in de Mara. ’s Avonds komt u terug bij uw accommodatie voor een diner en overnachting.

Dag 5 – Masai Mara

Vandaag staat u vroeg op voor een privésafari bij het ochtendgloren. Een mooie tijd om roofdieren in actie te zien tijdens hun jacht naar een prooi. Na ongeveer 2 uur komt u terug bij uw accommodatie om te genieten van uw ontbijt. Het is aan u of u de rest van de dag wilt relaxen of de voorkeur geeft aan nog een game drive met uw gids.

Dag 6 – Kenia, Tanzania (Isebania border)

Na een vroeg ontbijt brengt uw gids u naar de grens tussen Kenia en Tanzania, Isebania border. Het Keniaanse deel van uw safari komt tot een eind. U neemt afscheid van uw Keniaanse gids en steekt de grens over waar uw Tanzaniaans gids op u staat te wachten. In de middag heeft u uw eerste game drive in Serengeti National Park. U komt aan het einde van de middag aan op uw accommodatie.

Dag 7 – Serengeti

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende game drives in dit park. Wie weet bent u getuige van een van de grootste natuurspektakels, de migratie: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 8 – Serengeti, Ngorongoro Crater, Karatu

In de ochtend maakt u een schitterende safari in Serengeti, waarna u het park verlaat. Niet lang daarna daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een verblijf van maximaal zes uren, de maximum toegestane tijd in de krater, verlaat u de krater en vertrekt naar het dichtbijgelegen dorp Karatu. (Het is ook mogelijk om op de kraterrand te overnachten, laat het ons weten als dat uw voorkeur heeft.)

Dag 9 – Mto wa Mbu, Maasai boma, Tarangire

Na het ontbijt rijdt u met uw gids in de richting van Tarangire waar u de volgende nacht doorbrengt.  Behalve schitterende safari’s heeft de privé safari “Kenia & Tanzania” ook nog  een culturele ervaring voor u in petto. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu, dat aan de voet van de Great Rift Valley ligt. Hier kunt u de lokale bevolking ontmoeten. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentieke Maasai boma, die alleen door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken.

Dag 10 – Tarangire National Park, Arusha

In het Tarangire Nationale Park ziet u grote groepen olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken.  Als u geluk heeft kunt u een  boomklimmende python tegenkomen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard). Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha waar u dineert en overnacht.

Dag 11 – Vertrek

De laatste dag van uw “Kenia & Tanzania”-avontuur is aangebroken. Afhankelijk van uw reisplannen, brengt uw gids u naar de luchthaven of naar een andere bestemming.

U kunt de safari “Kenia & Tanzania” privé safari ombineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Zanzibar, Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw privé safari overnacht u in luxury lodges en tented camps. De kosten van de safari zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.