nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

14-daagse privéreis Golf Safari Tanzania


De 14-daagse privéreis Golf Safari Tanzania is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en golf . Uw favoriete sport beoefenen op een van de mooiste golfbanen én tegelijk op safari in het beste safariland van Afrika? Het kan allemaal met deze combinatiereis.

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Uw privégids haalt u op van de internationale luchthaven Kilimanjaro en brengt u naar het prachtige Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate (Dolly Estate) in USA River (spreek uit als Oesa River), waar u overnacht.

Dag 2 t/m 4 – Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate (Dolly Estate)

Wakker worden op deze voormalige sisal plantage van 10 hectare groot, is een feest. Een oase van rust, middenin de schitterende natuur. U kunt een mooie wandeling maken over het landgoed en genieten van de vele faciliteiten die Dolly Estate biedt, zoals tennisbanen, fitnessruimte, restaurant, bar en zwembad. De fervente golfers onder u zullen waarschijnlijk niet kunnen wachten om de 18-holes Championship Golf Course te betreden. Meer informatie over de course: www.kiligolf.com.

Dag 5: Lake Manyara National Park

Vandaag vertrekt u voor een paar dagen op safari met uw privégids. In ongeveer 2 uur rijdt u naar Lake Manyara National Park. Geniet van dit mooie park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het eind van de middag reist u naar Karatu waar u vanuit uw lodge een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. (Het is ook mogelijk om op de kraterrand te overnachten. Laat het ons weten als dat uw voorkeur heeft).

Dag 6 – Ngorongoro Crater, Serengeti

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u als u geluk heeft hier spot. Na een safari van maximaal zes uren, (maximum toegestane tijd in de krater) vertrekt u richting de Serengeti, waar u een indrukwekkend spektakel te wachten staat. U overnacht op een locatie, waar de kans zo groot mogelijk is dat u getuige bent van een van de grootste natuurwonders: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles.

Dag 7 – Serengeti National Park

Met de Golf Safari heeft u een hele dag om te genieten van dit beroemde wildpark. Dompel u de hele dag onder in de schoonheid van de Serengeti met schitterende privésafari in dit nationale park. Ontdek de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffen en olifanten. Om het nog avontuurlijker te maken, heeft u de mogelijkheid om een ballonvaart te maken. Als weer en wind het toelaten, kijkt u vanuit uw ballon neer op de onmetelijke savanne en spot u het wild vanuit de lucht. De ballonsafari wordt afgesloten met een heerlijk champagneontbijt. In de avond wordt u verwend met een prachtige zonsondergang, een met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 8: Serengeti National Park, Karatu

De ochtend brengt u nog door in het Serengeti National Park, waarna u rond het middaguur het park verlaat. Wellicht ziet u nog gazellen, giraffen, olifanten, zebra’s en de kleurrijke Maasai die met hun kuddes vee over de vlaktes trekken. In de loop van de middag arriveert u in uw lodge in Karatu en kunt u gebruik maken van de faciliteiten die uw lodge te bieden heeft.

Dag 9: Mto wa Mbu, Maasai boma, Tarangire

De Golf Safari heeft ook een cultuur en lokaal tintje. Vandaag reist u op uw gemak van Karatu naar Tarangire. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorpje Mto wa Mbu, waar u de lokale bevolking ontmoet. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een  authentiek Maasai dorp, dat alleen door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek wordt u ritueel welkom geheten en geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken. Na het bezoek rijdt u door naar Tarangire voor uw overnachting.

Dag 10: Tarangire National Park

Vandaag maakt u de game drive in Tarangire National park. Tijdens uw safari zult u regelmatig deTarangire rivier volgen of passeren. De rivier doorkruist namelijk het noordelijk deel van het park, waardoor het park het gehele jaar door van water is voorzien. De vegetatie in dit park is divers, van de wijd verspreide acacia-bossen en palmbomen, tot de immense baobab- bomen, moerassen en savannen. In Tarangire ziet u grote groepen olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard). U overnacht in dezelfde accommodatie als afgelopen nacht.

Dag 11: Tarangire, Arusha

Geniet deze laatste ochtend op safari nog even van de faciliteiten van de lodge, waarna u langzaam terugrijdt naar Arusha. In de middag kunt u een bezoek brengen aan deze levendige stad. Arusha biedt diverse mogelijkheden, zoals een bezoek aan de Cultural Heritage (museum), een markt of u kunt lekker door de stad slenteren en zien hoe de bewoners van deze stad hun waren aanbieden. U kunt er ook voor kiezen om door te rijden naar Dolly Estate.

Dag 12 en 13: Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate

U kunt deze twee dagen volop genieten van de golfbaan en de andere faciliteiten op het landgoed. Het is ook mogelijk een wandeling te maken rondom het meer (Lake Duluti) of een bezoek te brengen aan de stad Moshi of een warmwaterbron. Maji Moto is een warmwaterbron van adembenemende schoonheid, die zomaar midden in de bush als een fata morgana voor u opdoemt. Kortom, u hoeft zich geen moment te vervelen.

Dag 14 -Vertrek

De laatste dag van uw safari reis in Tanzania is aangebroken. Afhankelijk van uw reisplannen, brengt uw gids u naar de luchthaven of naar een andere bestemming.
U kunt uw Golf Safari combineren met verschillende activiteiten zoals fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw Golf Safari overnacht u in lodges en/of tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van deze privésafari zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.