nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

17-daagse privéreis Kilimanjaro & Safari Tanzania

De 17-daagse privéreis Kilimanjaro & Safari is de ultieme tocht naar de top van Afrika met als beloning een indrukwekkende privésafari. Ga de uitdaging aan en beklim de hoogste en bekendste berg van Afrika. Na de beklimming sluit u de reis relaxt af met een 6-daagse safari naar de mooiste wildparken in Tanzania.

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u opgehaald en naar uw hotel in Moshi gebracht.

Dag 2 – Rustdag

Voordat u start aan de uitdagende beklimming van de Kilimanjaro (7-daagse Machame route) heeft u een rustdag. Deze dag kunt u vrij  besteden in het hotel of in de stad Arusha. De hoofdgids komtvandaag langs voor een briefing over de klim en om uw uitrusting door te nemen.

Dag 3 – Start beklimming, Machame Huts

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en rijdt u in ongeveer 1 uur naar het Kilimanjaro National Park Gate (1.800meter) voor de registratie. Hier start de klim van het Kilimanjaro & Safari avontuur. U volgt het slingerende pad over een bergkam door het tropisch regenwoud. Verder naar beneden kan het pad modderig en glibberig zijn. U heeft hier absoluut goede schoenen nodig. Ook is het raadzaam regenkleding in uw rugzak (met regenhoes) te dragen. Beenkappen en wandelstokken kunnen hier goed van pas komen. Het bos is prachtig, weelderig en groen. U loopt nog een klein stukje verder tot u het eerste kamp bereikt (Machame Huts) waar u dineert en overnacht.

Hoogte: ± 3.000 meter
Afstand: ± 11 km
Wandeltijd: ± 6-7 uur
Klimaatzone: regenwoud

Dag 4 – Shira Camp

Vandaag maakt u een korte, maar steile wandeling. Na het ontbijt verlaat u al snel het regenwoud en gaat u verder over een stijgend pad. U steekt de kleine vallei over en loopt over een steile rotsachtige rand, bedekt met boomheide, totdat deze eindigt. Het pad buigt af naar het westen, door een rivierkloof. Het is het tijd om te genieten van het uitzicht over de Kilimanjaro en het regenwoud dat u vandaag achter u gelaten heeft. U dineert en overnacht in het Shira Camp.

Hoogte: ± 3.840 meter
Afstand: ± 5 km
Wandeltijd: ± 4-5 uur
Klimaatzone: moorland / heide

Choose your Kilimanjaro route wisely

Dag 5 – Lava Tower, Barranco Hut

Vanaf het Shira plateau wandelt u over een heuvelrug in oostelijke richting. U passeert de afslag naar de top van Kibo. Als u doorloopt buigt het pad in zuid-oostelijke richting naar de Lava Tower op een hoogte van 4.600 meter. U kunt hier even rusten en lunchen. Na de lunch loopt u verder naar beneden naar de Barranco Huts op een hoogte van 3.950 meter. Bij de Barranco Huts kunt u uitrusten van de tocht en genieten van het diner en de overnachting. Uw dag eindigt vandaag op bijna dezelfde hoogte als toen u de dag begon. Dit is nodig om goed te kunnen acclimatiseren. Het helpt uw lichaam voor te bereiden op de dag naar de top.

Hoogte: ± 3.950 meter
Afstand: ± 10 km
Wandeltijd: ± 6-7 uur
Klimaatzone: (semi) woestijn

Dag 6 – Karanga Camp

Na het ontbijt vertrekt u richting het Karanga Camp. U begint met een flinke klim op de steile bergrug tegen de Barranco-wand. Als u boven bent kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Heim Glacier. Hierna vervolgt u uw weg naar het Karanga Camp. Vandaag opnieuw een korte wandeldag in het Kilimanjaro avontuur, zodat u goed kunt acclimatiseren.

Hoogte: ± 4.010 meter
Afstand: ± 5 km
Wandeltijd: ± 3-4 uur
Klimaatzone: alpine woestijn

Mount Kilimanjaro tent view to top in Tanzania

Dag 7 – Barafu Huts

Na het ontbijt verlaat u Karanga via een gemakkelijk, maar steil pad. U komt voorbij de kruising met de Mweka Trail, waarbij de zuidelijke gletsjers opdoemen aan uw linkerhand. U vervolgt uw weg tot aan de Barafu Huts. Op dit punt heeft u het zuidelijke deel, met uitzicht op de top vanuit verschillende hoeken, afgerond. U kunt nu weer genieten van uw rust, uw lichaam laten herstellen en u voorbereiden op de dag naar de top. Misschien kunt u zelfs nog een korte wandeling maken om te acclimatiseren. Vanuit de Barafu Huts zijn de pieken van Mawenzi en Kibo te bewonderen.

Hoogte: ± 4.600 meter
Afstand: ± 4 km
Wandeltijd: ± 3 uur
Klimaatzone: alpine woestijn

Dag 8 – Top Kilimanjaro

U vertrekt rond middernacht na een uitgebreid ontbijt. U vertrekt in noordwestelijke richting en klimt, al zigzaggend, door het losse grind naar Stella Point op de kraterrand. Dit is mentaal en fysiek het meest uitdagende gedeelte van de tocht. Bij Stella Point (5.732meter) stopt u voor een korte rustpauze en wordt u beloond met de meest prachtige zonsopgang die u zich maar kunt voorstellen. Vanaf Stella Point ziet u de ijskappen schitteren in de opkomende zon. Na ongeveer een uur komt u aan bij de Uhuru Peak en daarmee heeft u het hoogste punt van de Kilimanjaro en van Afrika bereikt. Geniet van het imposante uitzicht dat honderden kilometers ver reikt en ervaar de enorme  voldoening als u de top bereikt en uitkijkt over Afrika.

Vanaf de top daalt u rechtstreeks af tot aan de Mweka Huts en heeft u een lunchpauze bij het Barafu Camp. Uw beenkappen en wandelstokken zullen u goed van pas komen in het losse grind naar beneden. De Mweka Huts is gelegen in het bovenste gedeelte van het bos (3.100 meter). Later op de avond kunt u genieten van uw laatste diner op de Kilimanjaro en een welverdiende nachtrust.

Hoogte: ± 5.895 meter
Afstand: ± 5 km
Wandeltijd: ± 6-7 uur naar de top, 3 uur afdalen (Barafu Huts), 3-4 uur naar de Mweka Huts
Klimaatzone: noordpool

Dag 9 – Afdaling naar Mweka Gate

Na het ontbijt vervolgt u de afdaling naar beneden door weelderig bos en mistig regenwoud. Bij de afdaling kan het nat en modderig zijn. Beenkappen en wandelstokken zijn hier niet overbodig. Het zal waarschijnlijk warm genoeg zijn om een korte broek en shirt te dragen, maar het is aan te bevelen om regenkleding en warme kleding bij de hand te hebben. Bij Mweka Gate ontvangt u uw certificaat voor het bereiken van de top. Vanaf Mweka Gate wordt u naar uw lodge Arusha gereden, waar zich het volgende deel van uw Kilimanjaro& Safari privéreis aandient.

Hoogte: ± 3.100 meter
Afstand: ± 10 km
Wandeltijd: ± 3 uur
Klimaatzone: regenwoud

Dag 10: – Rustdag

Vandaag raden wij u aan om een rustdag te nemen om bij te komen van de beklimming en te relaxen. Deze dag kunt u vrij  besteden in het hotel of in de stad Arusha.

Dag 11 – Lake Manyara, Karatu

Vroeg in de morgen vertrekt u voor een rit van 1,5 uur naar Lake Manyare National Park. Geniet een hele dag van dit mooie en relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht. (Het is ook mogelijk om verderop op de kraterrand te overnachten, laat het weten als u dat wilt.)

Dag 12 – Ngorongoro Crater, Serengeti

Vandaag daalt u maar liefst 610 meter af in de Ngorongoro krater voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een safari van maximaal zes uren (maximum toegestane tijd in de krater), vertrekt u richting de Serengeti om te overnachten.

Dag 13 – Serengeti

Dompel u de hele dag onder in de schoonheid van Serengeti National Park met een schitterende privésafari in dit park. Wie weet bent u getuige van een van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 14 – Serengeti, Karatu

Vandaag kunt u nogmaals genieten van een game drive in de Serengeti als u op weg gaat naar het dorp Karatu. Wellicht ziet u nog gazelles, giraffes, olifanten of zebra’s en de kleurrijke Maasai die met hun kuddes vee over de vlaktes trekken. Aan het eind van de middag arriveert u op uw accommodatie in het charmante Karatu.

Dag 15 – Mto wa Mbu, Maasai village, Tarangire

Dit Kilimanjaro & Safari avontuur heeft ook een cultureel tintje. Vandaag reist u op uw gemak van Karatu naar Tarangire. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorpje Mto wa Mbu, waar u de lokale bevolking ontmoet. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een  authentiek Maasai dorp, dat alleen door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek wordt u ritueel welkom geheten en geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken. Na het bezoek rijdt u door naar Tarangire voor uw overnachting.

Dag 16 – Tarangire

Vandaag maakt u de laatste safari in Tarangire National park. Tijdens uw safari zult u regelmatig deTarangire rivier volgen of passeren. De rivier doorkruist namelijk het noordelijk deel van het park, waardoor het park het gehele jaar door van water is voorzien.De vegetatie in dit park is divers, van de wijd verspreide acacia-bossen en palmbomen, tot de immense baobab- bomen, moerassen en savannen. In Tarangire ziet u grote groepen olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de krimpende lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard).

Dag 17 – Tarangire, vertrek

De laatste dag van uw reis is aangebroken. Afhankelijk van uw reisplannen, brengt uw privégids u naar de luchthaven of naar een andere bestemming.

U kunt Kilimanjaro & Safari reis combineren met verschillende activiteiten zoals fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw reis overnacht u in lodges en/of tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van de Kilimanjaro & Safari reis zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Reistips Tanzania.