nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

21-daagse privé safari Tanzania & Zanzibar

Met de 21-daagse privé safari Tanzania & Zanzibar maakt u een schitterende reis door Tanzania’s meest onaangetaste natuur. Een uniek safari-avontuur met een exotisch tintje.

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Uw privégids haalt u op van de internationale luchthaven Kilimanjaro of de nationale luchthaven van Arusha en brengt u naar uw accommodatie in Arusha.

Dag 2 – Arusha

Voor het grote avontuur begint raden we u aan om eerst een rustdag te nemen zodat u kunt acclimatiseren. U kunt deze dag volledig naar eigen inzicht besteden.

Dag 3 – Lake Manyara

Heerlijk uitgerust voor uw 21-daagse privé safari Tanzania & Zanzibar vertrekt u naar Lake Manyara National Park, een rit van ongeveer 2 uur. Geniet een hele dag van dit mooie en relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het eind van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht. (Het is ook mogelijk om verderop op de kraterrand te overnachten, laat het ons weten als dat uw voorkeur heeft.)

Dag 4 – Ngorongoro krater, Serengeti

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur, de maximum toegestane tijd in de krater, vertrekt u richting de Serengeti voor uw overnachting.

Dag 5 – Serengeti

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende game drives in dit park. Wie weet bent  u getuige van een van de grootste natuurspektakels, de migratie: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 6 – Serengeti, Karatu

Vandaag kunt u nogmaals genieten van een wildsafari door de Serengeti en aan het eind van de middag arriveert u in uw accommodatie in het charmante Karatu.

Dag 7 -Mto wa Mbu, Maasai boma, Tarangire

Na het ontbijt rijdt u met uw privégids in de richting van Tarangire waar u vandaag overnacht. Behalve het spotten van wild heeft uw Tanzania & Zanzibar safari ook een cultureel tintje. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu aan de voet van de Great Rift Valley. Hier ontmoet u de lokale bevolking. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een  authentiek Maasai dorp, dat alleen door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken.

Dag 8 – Tarangire

Een dag wild spotten in Tarangire National Park. U ziet waarschijnlijk grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard).

Dag 9 -Reisdag naar Dodoma

U vertrekt vandaag richting de stad Dodoma. Aangezien de afstand tussen het noordelijk deel van Tanzania en het nationale park Ruaha erg ver is, is het onmogelijk om deze reis in 1 dag af te leggen. Aan het einde van de middag komt u aan in uw accommodatie in Dodoma.

Dag 10 – Dodoma

U verblijft een dag in Dodoma, de officiële hoofdstad van Tanzania, voor u aan het zuidelijk deel van uw reis begint. Zo kunt u nieuwe energie opdoen voor het vervolg van uw Tanzania & Zanzibar reis.

Dag 11 – Ruaha

Na het ontbijt begint de volgende etappe van uw safari avontuur. U rijdt vanmorgen naar het op één na grootste nationale park van Tanzania. Ruaha kent een grote hoeveelheid wilde dieren vanwege de Ruaha-rivier, die de belangrijkste bron van water vormt in de regio. Geniet van de landschappen en het bijzondere wildleven. Aan het einde van de middag arriveert u op uw accommodatie.

Dag 12 – Ruaha

Vandaag gaat u de hele dag op privé safari in Ruaha National Park. Ruaha heeft een van de meest onaangetaste ecosystemen. In tegenstelling tot de dieren in de noordelijke parken, zijn de dieren hier niet gewend aan safari auto’s wat de safari tot een unieke ervaring maakt. Aan het einde van de middag komt u terug bij uw accommodatie voor een schitterende zonsondergang.

Dag 13 – Ruaha, Mikumi

Vandaag kunt u wederom genieten van een wildsafari in Ruaha, op uw weg naar het nationale park Mikumi . Dit park staat bekend om haar nachtdieren zoals de galago’s en aardvarkens. Andere dieren in het park zijn olifanten, giraffen, leeuwen, bavianen, nijlpaarden, koedoes en als u geluk heeft spot u een sabelantilope.

Dag 14 – Mikumi

Vandaag staat een volledige dag safari op het programma in Mikumi National Park. Het landschap -dat onder meer bestaat uit savanne met acacia’s, baobabs en zeldzame palmen- wordt vaak vergeleken met dat van de Serengeti. Ongeveer 5 km vanuit het noorden van het park zijn twee poelen met nijlpaarden. Er leven meer dan 400 vogelsoorten in dit park.

Dag 15 – Mikumi, Selous Game Reserve

Na Mikumi komt u nu in het laatste National Park van uw Tanzania & Zanzibar safari. In vier uur rijdt u naar Selous Game Reserve, het grootste beschermde wildgebied van Afrika. De Rufiji- rivier is een permanente bron van water ,waardoor er het hele jaar dieren aanwezig zijn. Meer dan 800.000 dieren leven hier, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten en buffels. Het park kent slechts een paar accommodaties en u zult zich in het paradijs wanen.

Dag 16 – Selous Game Reserve

Een hele dag puur genieten in het Selous Game Reserve, waarin het landschap varieert van glooiende, met gras begroeide, bossen en vlaktes tot rotspartijen die gescheiden worden door de Rufiji, de levensader van het park.

Dag 17+18+19+20 – Dar es Salaam – Zanzibar

Uw avontuur op het vaste land van Tanzania komt bijna tot een eind. Uw privégids zal u naar de internationale luchthaven brengen voor uw vlucht naar het exotische eiland Zanzibar. Bij aankomst in Zanzibar wordt u naar de accommodatie van uw keuze gebracht. Hier verblijft u 4 dagen om te genieten van zon, zee en strand. U kunt relaxen op het strand en als u wilt excursies boeken zoals snorkelen, duiken, kite surfen, een specerijentoer of een bezoek aan Stone Town brengen.

Dag 21 -Vertrek

Helaas komt er een einde aan uw Tanzania & Zanzibar safari. U wordt naar de luchthaven van Zanzibar gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam, waar u aansluiting heeft op uw internationale vlucht naar huis.

U kunt uw Tanzania & Zanzibar privésafari combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust (video Swahili kust, Pangani), op een van de eilanden – het tropische Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw reis overnacht u in lodges en tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van de Tanzania & Zanzibar safari zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania en Zanzibar bezoekt. Graag maken wij een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.