nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

8-daagse luxe Vliegsafari Tanzania

Een 8-daagse vliegsafari Tanzania. Vlieg van hoogtepunt naar hoogtepunt; het ultieme safari avontuur!

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimajaro wordt u opgehaald door een chauffeur en naar Arusha Coffee Lodge gebracht waar u kunt genieten van een schitterende suite. Arusha Coffee Lodge ligt bij een koffieplantage aan de rand van Arusha.

Dag 2+3 – Tarangire

Na het ontbijt en een briefing van uw privégids over uw reisprogramma kunt genieten van een rondleiding op een nabijgelegen koffieplantage. U gebruikt de lunch in de tuinen van de lodge en daarna gaat uw vliegsafari daadwerkelijk beginnen. Uw chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Kuro in Tarangire National Park. Tarangire staat bekend om de grote populatie olifanten. Aan het einde van de middag arriveert u in de Tarangire Treetops lodge waar u twee nachten verblijft. U maakt meerdere game drives, wandelsafari’s en brengt een bezoek aan een Maasai-dorp. In de avond wacht u een schitterende zonsondergang in de wildernis en een nachtsafari.

Dag 4+5 – Karatu – Ngorongoro

Vandaag vertrekt u na het ontbijt op safari in Tarangire en na een picknick in de vrije natuur rijdt u door naar de airstrip van Kuro, op weg naar de volgende bestemming van uw vliegsafari. Bij aankomst in Manyara rijdt u naar The Manor, waar u de komende twee nachten verblijft.

Op dag 5 maakt u een safaritocht door de beroemde Nogorongoro krater waar u verbaasd zal staan van de grote hoeveelheid wild. Als u geluk heeft ziet u hier de zwarte neushoorn. Naast game drives zijn er genoeg dingen te doen bij de lodge zoals paardrijden, fietsen, een bezoek aan een koffieplantage en u kunt zich laten verwennen met verschillende spa-behandelingen.

Dag 6+7 – Serengeti

Op dag 6 kunt u ervoor kiezen om in de morgen op safari te gaan in Lake Manyara National Park of te relaxen in de lodge. Lake Manyara is een mooi en relatief klein park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Na de lunch vertrekt u naar de airstrip voor uw vlucht naar Serengeti National Park, het laatste park dat u bezoekt tijdens uw vliegsafari. Bij aankomst maakt u al meteen een game drive als u naar Serengeti Migration Camp rijdt. Een prachtige accommodatie temidden van al het wild in Serengeti National Park waar u de komende twee nachten verblijft.  Dag 7 bestaat uit een safari met picknick in het park, terwijl u de wilde dieren bekijkt en misschien wel getuige bent van de grote trek van gnoes, zebra’s en gazelles.

Dag 8 – Arusha

Na een laatste ontbijt in de wildernis maakt u een wandelsafari langs de Grumeti rivier. U luncht nog in het park, waarnaar u naar het vliegveld van Arusha vertrekt. Bij aankomst op de luchthaven brengt een chauffeur u naar de Arusha Coffee Lodge. Hier kunt u zich opfrissen en nog wat relaxen voor u naar de internationale luchthaven vertrekt, terug naar huis.

U kunt uw vliegsafari in Tanzania combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust of op Zanzibar (Kilindi Zanzibar).

N.B. De kosten van uw Vliegsafari Tanzania zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.