nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

8-daagse privé Safari Serengeti Migratie


Deze 8-daagse privé Safari Serengeti Migratie is zo samengesteld dat de kans om getuige te zijn van een van de meest indrukwekkende natuurspektakels ter wereld het grootst is. Ieder jaar trekken miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti richting de Masai Mara in Kenia op zoek naar vers gras, drinkwater en een veilige plek om te kalven. U kunt dit spektakel met uw eigen ogen aanschouwen.

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Uw privégids haalt u op van de internationale luchthaven Kilimanjaro en brengt u naar uw accommodatie in Arusha.

Dag 2 – Lake Manyara, Karatu

Uw Serengeti Migratie avontuur begint. Uw privégids haalt u op en u vertrekt u voor een rit van 2 uur naar Lake Manyara National Park. Geniet van dit mooie en relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het eind van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht. (Het is ook mogelijk om op de kraterrand te overnachten, laat het ons weten als dit uw voorkeur heeft.)

Dag 3 – Ngorongoro Crater, Serengeti

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een privésafari van zes uur (de maximum toegestane tijd in de krater)  vertrekt u naar Serengeti National Park om te overnachten in een accommodatie die in het gebied gelegen is waar de migratie plaatsvindt.

Dag 4+5+6 – Serengeti en Ngorongoro Area

Dompel u de hele dag onder in de schoonheid van Serengeti National Park met een schitterende safari. Uw privégids zal de migratie volgen en u daar brengen waar de migratie het best zichtbaar is. Ontdek ook de grote concentratie andere wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 7 – Serengeti, Arusha

De laatste ochtend om te genieten van uw Serengeti Migratie reis. In de loop van de dag  begint uw reis terug naar Arusha, waar uw gids u zal afzetten bij uw lodge.

Dag 8 – Vertrek

De laatste dag van uw Serengeti Migratie is aangebroken. Afhankelijk van uw reisplannen, brengt uw gids u naar de luchthaven of naar een andere bestemming.

U kunt uw Serengeti Migratie combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Pemba of Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw safari overnacht u in lodges en/of tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau in de omgeving van waar de migratie op dat moment plaatsvindt. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van uw Safari Serengeti Migratie zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.