nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

9-daagse privé safari Cultuur Avontuur Tanzania

In the footsteps of the Hadzabe tribe in Tanzania

Deze 9-daagse Cultuur Avontuur is een indrukwekkende privé safari boordevol natuur, cultuur en bijzondere ontmoetingen met lokale stammen zoals de Maasai en Hadzabe.

Dag 1   Aankomst in Tanzania

Uw privé gids en tevens chauffeur haalt u op van Kilimanjaro Airport en brengt u naar uw accommodatie net buiten Arusha.

Dag 2   Lake Manyara National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Manyara National Park voor een spectaculaire game drive. Geniet een hele dag van dit mooie, relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag rijdt u naar Karatu waar u overnacht.

Dag 3   Hadzabe bushmen en Datoga

Het Cultuur Avontuur brengt u vandaag naar het sodameer Lake Eyasi voor een bijzondere ontmoeting met de Hadzabe. Deze stam is verwant aan de bosjesmannen en heeft een eigen kliktaal. De stam leeft nog volgens oude tradities en ze overleven door te jagen met pijl en boog en voedsel te verzamelen uit de natuur. U bezoekt vandaag ook de Datoga stam, die sieraden ontwerpen door metaal in het vuur te smelten.

Datoga woman in Tanzania

Dag 4   Ngorongoro krater & Serengeti National Park

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende game drive. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur vertrekt u naar het centrale gedeelte van Serengeti National Park voor uw overnachting.

Dag 5   Serengeti National Park

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende game drives in dit park. Wie weet bent u getuige van een van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffen en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht. Het ultieme “Out of Africa” gevoel!

Balloon safari and zebras on the Serengeti plains

Dag 6   Serengeti National Park

Vandaag kunt u op weg naar Karatu nogmaals genieten van een schitterende safari in Serengeti National Park. Aan het eind van de middag arriveert u in uw accommodatie in het charmante Karatu.

Dag 7   Kleurrijk Mto wa Mbu & authentieke Maasai boma

Uw Cultuur Avontuur safari brengt u vandaag op verschillende plaatsen. Na het ontbijt rijdt u met uw privé gids in de richting van Tarangire National Park waar u de nacht zult doorbrengen. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu aan de voet van de Rift Vallei. U kunt hier de lokale bevolking ontmoeten middels een dorpswandeling of begeleide mountainbike tocht. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania).

Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentieke Maasai boma (dorp), dat enkel door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek aan deze kleurrijke stam geeft familie Yamath u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken.

Meet Maasai women during a cultural safari in Tanzania

Dag 8   Tarangire National Park

In Tarangire National Park ziet u grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard). Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha.

Dag 9   Vertrek

Uw privé safari Cultuur Avontuur in Tanzania komt tot een eind. Uw safarigids brengt u naar de luchthaven. Of waarom boekt u niet nog een paar dagen extra voor een welverdiende strandvakantie op Zanzibar?

Neem contact met ons op voor een gratis gedetailleerd programma met prijsinformatie
of een geheel op maat gemaakt reisvoorstel!