nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

9-daagse Cultuur Avontuur Tanzania, privé safariHet 9-daagse Cultuur Avontuur is een indrukwekkende safari boordevol natuur, cultuur en bijzondere ontmoetingen met lokale stammen zoals de Maasai en Hadzabe.

Dag 1 – Aankomst Tanzania

Uw privégids en tevens chauffeur haalt u op van Kilimanjaro Airport en brengt u naar uw accommodatie.

Dag 2 – Lake Manyara National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Manyara National Park voor een spectaculaire game drive. Geniet een hele dag van dit mooie, relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag rijdt u naar Karatu waar u overnacht.

Dag 3 – Hadzabe bushmen en Datoga

Het Cultuur Avontuur brengt u vandaag naar het sodameer Lake Eyasi voor een bijzondere ontmoeting met de Hadzabe. Deze stam is verwant aan de bosjesmannen en heeft een eigen kliktaal. De stam leeft nog volgens oude tradities en ze overleven door te jagen met pijl en boog en voedsel te verzamelen uit de natuur. U bezoekt vandaag ook de Datoga, die sieraden ontwerpen door metaal in het vuur te smelten. Aan het einde van de dag keert u terug naar Karatu.

Dag 4 – Ngorongoro krater, Serengeti National Park

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende privésafari. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u met een beetje geluk hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur (de maximum toegestane tijd in de krater) vertrekt u richting Serengeti National Park voor uw overnachting.

Dag 5 – Serengeti National Park

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende game drives in dit park. Wie weet bent u getuige van een van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Ontdek ook de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffen en olifanten. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in de Serengeti  waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht; het ultieme ‘Out of Africa’-gevoel.

Dag 6 –Serengeti National Park, Karatu

Vandaag kunt u op weg naar Karatu nogmaals genieten van een schitterende safari in Serengeti National Park. Aan het eind van de middag arriveert u in uw accommodatie in het charmante Karatu.

Dag 7 -Mto wa Mbu, Maasai boma, Tarangire

Uw Cultuur Avontuur Safari brengt u vandaag op verschillende plaatsen. Na het ontbijt rijdt u met uw privégids in de richting van Tarangire Area waar u de nacht zult doorbrengen. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu aan de voet van de Great Rift Valley. U kunt hier de lokale bevolking ontmoeten. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentieke Maasai boma (dorp), dat enkel door Ajabu Adventures wordt bezocht. Tijdens uw bezoek aan deze kleurrijke stam geeft familie Yamath u een kijkje in hun dagelijks leven, tradities en gebruiken.


Dag 8 – Tarangire National Park

In Tarangire National Park ziet u grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel (Kori Bustard). Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha.

Dag 9 -Vertrek

Uw avontuur komt tot een eind. Afhankelijk van uw reisplannen, brengt uw privé gids u naar de luchthaven of naar een andere bestemming.

U kunt de Cultuur Avontuur Safari combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, op een van de eilanden – het tropische Zanzibar, Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

N.B. Tijdens uw Cultuur Avontuur reis overnacht u in lodges en/of tented camps van een (boven)gemiddeld tot hoog kwaliteitsniveau. Het is aan u aan welke accommodatie u de voorkeur geeft. De kosten van de safari zijn afhankelijk van de accommodaties waar u verblijft en in welke periode u Tanzania bezoekt. Wij maken graag een offerte op maat voor u.
Onze safariauto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Reistips Tanzania.

Video Hadzabe bushmen