nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

9-daagse privé Safari Avontuur Tanzania

Ajabu Adventures safari vehicle with hyena

Met deze 9-daagse Safari Avontuur Tanzania bezoekt u de mooiste wildparken van Tanzania. Dompel u onder in de schoonheid van Serengeti National Park, sta op de rand van de imposante Nogorongoro krater en geniet van het overweldigende wildleven van Tanzania.

Dag 1   Aankomst in Tanzania

Uw privé gids en tevens chauffeur haalt u op van Kilimanjaro Airport en brengt u naar uw accommodatie in Arusha.

Dag 2   Lake Manyara National Park

Na het ontbijt begint daadwerkelijk uw Safari Avontuur. U vertrekt voor een rit van 1,5 uur naar Lake Manyara National Park. Geniet een hele dag van dit mooie, relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht.

Viewpoint at Ngorongoro Crater - safari Tanzania

Dag 3   Ngorongoro krater

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende wildsafari. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u alleen hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur (maximum toegestane tijd in de krater) verlaat u de krater en rijdt u naar uw accommodatie op de rand van de krater of verderop in het Ngorongoro Conservation gebied.

Dag 4   Serengeti National Park

Na het ontbijt start u een nieuw avontuur in Serengeti National Park. Ontdek de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. In de middag arriveert u bij uw accommodatie in de Serengeti waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht. Het ultieme ‘Out of Africa’ gevoel!

Dag 5   Serengeti National Park

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende safari’s in dit park. Wie weet bent u getuige van één van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Uw gids zal zijn best doen om de migratie te volgen en u te verzekeren van de beste plekken om dit ongelooflijke wonder te observeren. Het zien van de talloze gnoes, zebra’s en gazelles is een onvergetelijke ervaring! Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie voor een sundowner een overnachting.

Cheeta at the Serengeti plains in Tanzania

Dag 6   Serengeti National Park

Vandaag kunt u nogmaals genieten van een schitterende privé safari in Serengeti National Park, terwijl u langzaam terugkeert richting de Ngorongoro Conservation Area en verder naar de bewoonde wereld. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie in het charmante dorpje Karatu.

Dag 7   Ontmoet de Maasai

Naast het spotten van wild heeft uw Safari Avontuur ook een cultureel aspect. Na het ontbijt rijdt uw privé gids u in de richting van Tarangire National Park. Onderweg maakt u een stop in Mto wa Mbu, aan de voet van de Rift Vallei. Dit kleurrijke dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen en is een uitstekende plek om een dorpswandeling of mountainbiketocht te maken.

Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentiek Maasai dorp, dat uitsluitend door Ajabu Adventures wordt bezocht. Maak kennis met de Maasai familie Mama Yamath en ervaar hoe zij nog steeds hun traditionele manier van leven behouden hebben. Na dit bezoek rijdt u naar Tarangire voor uw overnachting in of nabij het park.

Traditional Maasai women in Tanzania

Dag 8   Tarangire National Park

Vandaag staat er een mooie privé safari in Tarangire National Park op het programma. In het park ziet u grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel, de Kori Bustard. Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha. Of u kunt besluiten om nog een nacht door te brengen in of nabij het nationaal park.

Dag 9   Vertrek

De laatste dag van uw Safari Avontuur is aangebroken. Uw safarigids brengt u naar de luchthaven. Of waarom boekt u niet nog een paar dagen extra voor een welverdiende strandvakantie op Zanzibar?

Neem nu contact met ons op voor een persoonlijk safari voorstel!