nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

9-daagse privé Safari Avontuur Tanzania


Met deze 9-daagse Safari Avontuur Tanzania bezoekt u de mooiste wildparken van Tanzania. Dompel u onder in de schoonheid van Serengeti National Park, sta op de rand van de imposante Nogorongoro krater en geniet van het overweldigende wildleven van Tanzania.

Dag 1   Aankomst in Tanzania

Uw privé gids en tevens chauffeur haalt u op van Kilimanjaro Airport en brengt u naar uw accommodatie in Arusha.

Dag 2   Lake Manyara National Park – Karatu

Na het ontbijt begint daadwerkelijk uw Safari Avontuur. U vertrekt voor een rit van 1,5 uur naar Lake Manyara National Park. Geniet een hele dag van dit mooie, relatief kleine park, dat bekend staat om de grote aantallen flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Aan het einde van de middag reist u naar Karatu waar u overnacht.

Dag 3   Ngorongoro krater

Vandaag daalt u 610 meter af de Ngorongoro krater in voor een indrukwekkende wildsafari. Dit ‘achtste wereldwonder’ is absoluut uniek. Een van de hoogtepunten is de zwarte neushoorn, die u alleen hier kunt bewonderen. Na een safari van zes uur (maximum toegestane tijd in de krater) verlaat u de krater en rijdt u naar uw accommodatie op de rand van de krater of verderop in het Ngorongoro Conservation Area.

Dag 4   Serengeti National Park

Na het ontbijt start u een nieuw avontuur in Serengeti National Park. Ontdek de grote concentratie wilde dieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden, giraffes en olifanten. In de middag arriveert u bij uw accommodatie in de Serengeti waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang, de met sterren bezaaide hemel en het geluid van wild in de nacht. Het ultieme ‘Out of Africa’ gevoel!

Dag 5   Serengeti National Park

Laat u de hele dag onderdompelen in de schoonheid van Serengeti National Park met schitterende safari’s in dit park. Wie weet bent u getuige van één van de grootste natuurspektakels: de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazelles. Uw gids zal zijn best doen om de migratie te volgen en u te verzekeren van de beste plekken om dit ongelooflijke wonder te observeren. Het zien van de talloze gnoes, zebra’s en gazelles is een onvergetelijke ervaring! Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie voor een sundowner een overnachting.

Dag 6   Serengeti National Park – Karatu

Vandaag kunt u nogmaals genieten van een schitterende privé safari in Serengeti National Park, terwijl u langzaam terugkeert richting het Ngorongoro Conservation Area en verder naar de bewoonde wereld. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie in het charmante dorpje Karatu.

Dag 7   Mto wa Mbu & Maasai dorp – Tarangire National Park

Na het ontbijt rijdt uw privé gids u in de richting van Tarangire Area waar u de komende nacht overnacht. Onderweg bezoekt u het lieflijke dorp Mto wa Mbu aan de voet van de Great Rift Valley. Hier ontmoet u de lokale bevolking. Het dorp vertegenwoordigt meer dan 25 verschillende stammen (van totaal zo’n 127 in heel Tanzania). Niet ver van Mto wa Mbu ligt een authentiek Maasai dorp, dat uitsluitend door Ajabu Adventures wordt bezocht. Hier geeft deze kleurrijke stam u een kijkje in hun dagelijkse leven, tradities en gebruiken. Na dit bezoek rijdt u naar Tarangire voor uw overnachting in of nabij het park.

Dag 8   Tarangire National Park – Arusha

Vandaag staat er een mooie privé safari in Tarangire National Park op het programma. In het park ziet u grote kuddes olifanten dichtbij de Tarangire rivier, terwijl gnoes, buffels, zebra’s en impala’s de lagunes bevolken. U kunt het geluk hebben een boomklimmende python tegen te komen of de grootste vliegende vogel, de Kori Bustard. Aan het eind van de middag verlaat u het park en vervolgt u uw reis richting Arusha.

Dag 9   Vertrek

De laatste dag van uw Safari Avontuur is aangebroken. Afhankelijk van uw verdere reisplannen, brengt uw gids u naar het vliegveld of naar een andere bestemming.

U kunt deze 9-daagse Safari Avontuur combineren met verschillende activiteiten zoals golfen, fietsen, wandelen, duiken, een ballon- of helicoptervlucht of een relaxte strandvakantie aan de ongerepte Swahilikust, of op één van de eilanden – het tropische Zanzibar, Pemba, Mafia of het onbewoonde eiland Fanjove.

NB. Dit Safari Avontuur kan nog geheel aangepast worden op basis van uw persoonlijke interesse, voorkeuren en budget. Wij maken graag gratis en verblijvend een offerte op maat voor u. Onze safari auto’s zijn zeer comfortabel en geschikt voor film- en fotosafari’s vanwege de extra grote ramen, open schaduwdak, veel beenruimte en oplaadmogelijkheden voor fotoapparatuur, mobiele telefoon en een beanbag.

Bekijk ook onze Reistips Tanzania!