nl     en
ajabu-adventures-private-safaris-tanzania

Luxe Fly-In Safari van Bush naar Beach – 8-daagse privé safari

Sundowner op de Rufiji Rivier in Selous Game Reserve Tanzania

Laat u onderdompelen in de Afrikaanse wildernis en geniet van “barefoot luxury” aan de witte zandstranden van Zanzibar. Tijdens deze 8-daagse safari maakt u kennis met het onontdekte zuiden van Tanzania, vol wild en natuurschoon. U verkent een van de grootste wildreservaten ter wereld per safari auto, over het water én te voet. Vervolgens brengt een panoramische vlucht u naar een van de eilanden in de Indische Oceaan waar u in alle luxe nog enkele dagen heerlijk kunt genieten van een spectaculair mooie omgeving. 

Dag 1   Dar es Salaam – Selous Game Reserve

Welkom in Tanzania! In de ochtend vliegt u vanaf Julius Nyerere International Airport rechtstreeks naar Selous Game Reserve (vliegtijd ca. 45 minuten). Afhankelijk van uw internationale vlucht is het mogelijk om een eerdere of latere vlucht te nemen, of een overnachting in Dar es Salaam te boeken (niet inbegrepen).

Op de airstrip in Selous wordt u warm verwelkomd en naar Rufiji River Camp gereden. Rufiji River Camp is een prachtig tentenkamp, hoog gelegen aan de oevers van de Rufiji Rivier. Na de check in en lunch met fantastisch uitzicht over de rivier, maakt u in de middag een eerste game drive.

Dag 2-3   Selous Game Reserve

Twee volle dagen om het immense wildreservaat te verkennen! U maakt een game drive in een open 4×4 safari auto en met een ervaren gids gaat u op zoek naar de dieren. Afgezien van olifanten, giraffen, nijlpaarden en vele andere soorten zoogdieren, kent het gebied een overvloed aan watervogels, waaronder visarenden en ijsvogels.

Naast de safari per auto mag ook een boottocht op de Rufiji rivier niet ontbreken. Selous is een van de weinige wildreservaten in Afrika waar u het wild vanaf het water kunt zien. En wat te denken van een safari te voet? Wandelsafari’s zijn een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen en aandacht te krijgen voor de kleine dingen, die u vanuit de auto of boot wellicht gemist zou hebben.

Bootsafari op de Rufiji Rivier in Selous Game Reserve

Dag 4   Selous Game Reserve – Zanzibar

Na drie nachten in de wildernis neemt u vandaag afscheid van Selous. In de ochtend vliegt u naar het exotische Zanzibar.

Bij aankomst op de luchthaven van Zanzibar wordt u naar Paje gereden aan de zuidoostkust van het eiland. Een warm welkom wacht u bij Kisiwa on the Beach. U verblijft hier in een privé villa omringd door wuivende palmbomen.

Dag 5-7   Zanzibar

Welkom in het kleine paradijs van weelderige tropische tuinen, witte zandstranden, turquoise water en luxe op blote voeten! Voor de komende drie dagen wordt er niets van u verwacht. Het enige dat u hoeft te doen is ontspannen en te genieten van de schoonheid van de pittoreske kust. Maak een lange strandwandeling, ontdek slaperige vissersdorpjes, relax op uw eigen balkon of drink een zoete cocktail bij het zwembad.

U kunt er ook voor kiezen om de rest van het eiland te verkennen. Huur een fiets of maak een wandeling in Jozani Forest. Verdwaal in de magie van Stone Town of maak een safari onder water tijdens een snorkel tour.

Vind meer suggesties bij onze Top 10 activiteiten op Zanzibar!

Ligbedden en champagne op het strand bij Kisiwa on the beach op Zanzibar

Dag 8   Zanzibar – Dar es Salaam – Vertrek

Weer geheel ontspannen en met prachtige herinneringen vertrekt u vandaag naar Zanzibar Airport voor uw binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Hier neemt u uw internationale vlucht naar huis.

Deze Fly-In Safari kan ook worden gecombineerd met Mafia of Pemba Island,
twee duikbestemmingen van wereldklasse.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk reisvoorstel!